Dolar

32,5507

Euro

34,7806

Altın

2.494,31

Bist

9.524,59

Merkel: Bizim kendi ordumuz meclisi bombalasa...

Almanya Başbakanı Merkel “Türkiye yönetimi de bunu haklı olarak bekliyor. Düşünün, biz burada Alman Federal Meclisi’nin alanındayız ve bizim kendi ordumuz meclisi bombalasa...” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 09:42:00

Merkel: Bizim kendi ordumuz meclisi bombalasa...

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'deki darbe girişimini kınamalarının doğru ve önemli olduğunu söyledi. Merkel, Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye verdiği röportajda, Türkiye ile görüşmek ve sürekli bir araya gelmenin önemli olduğunu belirtti.

Merkel, "Birbirinizle konuşmak yerine birbiriniz hakkında konuşursanız, diplomaside çoğu zaman iyi sonuçlar vermez" dedi.

Türkiye'de değişik gelişmelerin yaşandığını ifade eden Merkel, "Bizim darbeyi kınamamızın doğru ve önemli olduğuna inanıyorum. Türkiye yönetimi de bunu haklı olarak bekliyor. Düşünün, biz burada Alman Federal Meclisi'nin alanındayız ve bizim kendi ordumuz meclisi bombalasa" diye konuştu.

Merkel, Almanya'da yaşayan Türklerden bu ülkeye sadakat göstermelerini talep etmekle neyi kast ettiğini de anlattı. Türkiye'deki ihtilafların Almanya'ya taşınmasını istemediğini vurguladı. Uzun süreden beri Almanya'da yaşayan ve belki Alman vatandaşlığına geçmiş olan Türk kökenlileri bu ülkenin gelişmesine katkı sağlamaya davet ettiğini belirtti. Ancak bunun için kimsenin zorlanamayacağını vurgulayarak, "Ben de onların Başbakanıyım. Buna, Türkiye'den ihtilafların buraya taşınmasıyla değil de ülkemiz için yapılacak çalışmayla karşılık verilirse o zaman iyidir" dedi.

Haber Ara