Dolar

32,3739

Euro

35,1007

Altın

2.324,58

Bist

9.079,97

Meral Akşener: HSYK'ya şikâyet edeceğiz

MHP Genel Başkan adayı Akşener, mahkemenin kongre sürecini durdurma kararıyla ilgili açıklama yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-30 23:11:21

Meral Akşener: HSYK'ya şikâyet edeceğiz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, "Tosya Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, kayyum heyetinin yetkileri ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmuş, kongre çağrısı da dâhi̇l olmak üzere tüm i̇şlemler i̇hti̇yati̇ tedbi̇r yoluyla durdurulmuştur" demişti.

Toplantı ve miting için Antalya'ya giden MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, kurultayla ilgili alınan durdurma kararı hakkında konuştu. Akşener HDYK'ya gideceklerini söyledi.

"15 Mayıs'ta çağrı heyeti kongrenin olmasıyla ilgili bir çağrı yaptı. Mahkeme 3 kişilik bir çağrı heyeti atadı. Bu arada Tosya ve Germenek'ten Asliye Hukuk mahkemelerinden 2 hakimden, birinden iptal, birinden de tehiri icra kararları alındı. Bu kararları henüz görmedik fakat hukukçularla yaptığımız toplantılarda ortak görüş şudur; verilen bu karar, Sulh Hukuk Mahkemesi'nin verdiği kararla mukayese edildiğinde yok hükmündedir. Bu önüne gelenin, bu ilçelerden karar alınıyor olması, kamu düzenini bozacak bir kavram ortaya çıkaracağı için bu sebeple 'Hukuksuz iş yapan 2 hakimin HSYK'ya şikâyet edilmesi gerekiyor' dediler. Biz de şikâyet edeceğiz. Aldığımız bilgiler ışığında 15 Mayıs'ta bu bir tüzük kongresidir ve bu yapılacak. Kongrede delegeler düşünüp taşınacak bir karar verecekler ve ben o karara sonsuz saygı duyacağım."

Engellenemeyecek bir yürüyüşün parçası olduğunu söyleyen Meral Akşener, "Elindeki gücü kaybetmekten korkanlar, ne yaparsanız yapın bu milletin yürüyüşüne, milli iradenin yürüyüşüne engel olamayacaksınız. Hangi güçlüğü çıkarırsanız çıkarın, hangi tehdidi yaparsanız yapın, hangi iftirayı atarsanız atın milletimizin iradesini kıramayacaksınız, bizleri korkutamayacaksınız" dedi.

MHP Genel Merkezi'nde 1 Kasım seçim sonuçlarının tartışılması gerektiğini anlatan Meral Akşener, "Hadi gelin bunu tartışmamız lâzım. 'Meşveret bizim töremizdir nerede hata yaptık?' talebine kulaklarını tıkayanların bugün itibariyle anlamak zorunda kaldıkları o değişimin iradesi buradadır. Bu iradeden kaçamayacaksınız. Odalarında oturup, kapılarını kapatıp sandalyelerinden kalkmayanlar o koltuktan, odalardan kalkın. Çıkın dışarı ayakkabı eskitmeye başlayın. Siz eskitmezseniz, millet sizi eskitir. Milletin sesine kulak vermezseniz, ülkücünün sesine kulak vermezseniz ne yaparsanız yapın, 15 Mayıs'ta o kongre olacak inşallah" diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara