Dolar

32,3237

Euro

35,0666

Altın

2.295,44

Bist

8.989,85

Meral Akşener: Ağustos'ta seçim olur

MHP Genel Başkan adayı Akşener, 'Kongremiz olmazsa Ağustos'ta seçim olur' iddiasında bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 01:39:22

Meral Akşener: Ağustos'ta seçim olur

MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, MHP'de başkanlık kongresi olmaması durumunda Ağustos ayında genel seçimlerin gerçekleşeceğini savundu ve "Biz ayın 15'inde bu kongreyi yapacağız. Bu iki kararla ilgili yarın HSYK'ya başvuruda bulunuyorum" dedi. 

Al Jazerra.com'un CNN Türk'ten aktardığı bilgiye göre; MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşeber CNN Türk yayınına aktıldı. Akşener, ufukta bir genel seçim görüp görmediği sorusuna  "Bizim kongremiz olmazsa Ağustos gibi seçim olur. Benim öngörüm bu" yanıtını verdi.  Akşener, yerel mahkemelerin kongre kararına aykırı verdiği kararlarla ilgili olarak ise  "Biz ayın 15'inde bu kongreyi yapacağız. Bu iki kararla ilgili yarın HSYK'ya başvuruda bulunuyorum" dedi, Danıştay'ın konuyla ilgili kararını bir an önce vermesini istedi.

Akşener Tosya ve Gemerek asliye hukuk mahkemelerinin, Ankara 12'nci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin partinin kurultayın toplanması için çağrı heyeti görevlendirilmesine ilişkin kararını durdurmasına ilişkin şunları söyledi:

"Bu komu düzeniniortadan kaldıracak düzenleme. Bir futbol kulübü, dernek, holding olağanüstü kongre yapamaz. Biz ayın 15'inde bu kongreyi yapacağız. Bu iki kararla ilgili yarın HSYK'ya başvuruda bulunuyorum."

"Eğer oraya 700 civarında delegemiz geldi. Kolluk kuvvetlerine haber verildi. Kaymakam'a yazılar yazıldı. Ve o kişilere “Hayır kongre yapamazsınız” dediler. O delegeleri yok sayacak siyasi tavrı anlamam mümkün değil. Buna hayır diyen hukuk mantığını anlamam mümkün değil. 12. Sulh hukuk mahkemesi buna karar verdi. Bu arızalı durumu yargıtayın çözmesi lazım. Derhal bu hafta toplanıp karar vermeli. Saadet Partisi'nde 3 yıl sonra geldi. İvedilikle bu hafta toplanması lazım."

"Bu insanlar geldiğinde hayır yapamazsın nasıl diyecekler. Orada olacağız. Ben eski içişleri bakanıyım. Orada olacağım. Kolluk kuvvetleri ne yapacak görelim. 1153 üye ben dahil Bahçeli'ye oy verdi. Neden o delegelerin karşısına çıkmak istemiyor."

"MHP'Yİ AKP'NİN ARKA BAHÇESİ YAPMAYACAĞIZ"

Akşener "Bugün akşam saatlerinde Şemdinli'de şehit, kilis'e de yine roket düştü. Bu ortamda bazıları, ya bu MHP de bu ortamda iç kavgalarına tutuştu, diyorlar. Siz ne diyorsunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"CHP hakkında konuşmak bana yakışmaz onu ayırıyorum ama bizim açımızdan genel olarak daha farklı bir muhalefet dili kullanıldı. Çok fazla muhalefet taleplerini karşılayabilir bir dil kullanmadık."

"MHP'de sayın Bahçeli neyle alkışlandı? Gençleri sokaktan çekmesiyle. Peki, benim oğlum Ülkücü. Biraz daha Atsız hoca taraftarı, o gelenekten gelen gençtir. Gençlerimizle konuştuğunuzda, yeni nesil ülkücüler de kalkıp birine tokat atalım şeklinde bir durumu yok. Fakat sadece alkışınız sokaktan gençleri çektinize bağlanırsa, bu tanımı kırıp sadece güvenlik üzerinden tanımlanırsa üzerinize yapışır. Nitekim bize yapışır."

"Sayın Erdoğan 17-25 Aralık'ı kesip attı. Bu yöntemlerin neler olduğunu ben biliyorum. Siz bu muhalefetin boşluğunu  doldurursunuz diyorlar. O yüzden bana havuz medyası mitralyözle ateş ediyor."

"MHP'yi AKP'nin arka bahçesi yapmayacağız. Gidip gelmeler başladı.

"BU ÜLKEYİ YETERİNCE KUTUPLAŞTIRDINIZ" 

Akşener, AK Parti'yi ise ülkeyi kutuplaştırmakla suçladı:

"Meclis Başkanı'nın laiklikle ilgili çıkışını ve Erdoğan'ın '1919'dan başlayan tarihi reddediyorum' sözlerini çok tehlikeli buluyorum. Bu bazı kesimlerin sinir uçlarına basma girişimidir. Muhalefeti hep kendi iç bünyelerinde konularak yaprıkları için muhalefeti anlamak istemediler."

"Bu ülkeyi yeterince kutuplaştırdınız. Hangi tarihçi tarihimizi 1919'dan başlatıyorki. Bunun anlamı tekrar bir cambaz oyunu ortaya koymak. Burada başka bir kavga yaparak 28 Şubat'ı anımsatan görüntüler yapıp muhafazakâr seçmene "Ne oluyor" dedirtmek. Ben olursam bunları kimse yemez"cü yetmez.

"Beni çerçevelemey kimsenin gücü yetmez. Ben onları çerçevelersem gün yüzüne çıkamazlar"

Haber Ara