Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Medipol Başakşehir yine kazanamadı

Medipol Başakşehir yine kazanamadı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 00:10:32

Medipol Başakşehir yine kazanamadı
Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi play-off eleme turu rövanş maçında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'e 2-0 mağlup oldu ve Avrupa kupalarına veda etti.

Avrupa arenasında 6. maçını oynayan turuncu-lacivertliler, bu karşılaşmadan da galibiyet çıkaramadı.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Hırvatistan ekibi Rijeka ile eşleşen turuncu-lacivertliler, İstanbul'da 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında tur atlamıştı. Shakhtar Donetsk'e de iki maçı kaybeden Medipol Başakşehir, geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi'nde, Hollanda'nın AZ Alkmaar takımıyla eşleşmişti. Turuncu-lacivertliler deplasmanda oynadığı maçta 2-0 mağlup olmuş, evinde de rakibine 2-1 yenilerek elenmişti.

Medipol Başakşehir, söz konusu 6 maçta 4 yenilgi, 2 beraberlik aldı.


- Yine kendi kalesine gol

Medipol Başakşehirli futbolcular, İstanbul'da olduğu gibi, rövanş maçında da ilk golü kendi kalesine attı.

İstanbul'da Sokol Cikalleshi'nin, Lviv'deki maçta da Joseph Attamah'ın ters vuruşları Shakhtar Donetsk'i 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.


- Shakhtar Donetsk, Türk takımlarına "ters" geliyor


Türk takımları, Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'e karşı Avrupa kupalarında oynadığı 6 maçta da galibiyet sevinci yaşayamadı.

Geçmiş sezonlarda UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Sivasspor ile eşleşen Ukrayna ekibi, Türkiye'deki maçı 3-0, evindeki karşılaşmayı da 2-0 kazanmıştı.

Shakhtar Donetsk, geçen sezon da Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe'nin rakibi oldu. Sarı-lacivertli takımla İstanbul'daki ilk maçta 0-0 berabere kalan Ukrayna temsilcisi, sahasındaki karşılaşmada rakibine 3-0 üstünlük kurarak play-off turuna yükselmişti.

Bu sezon Medipol Başakşehir ile eşleşen Shakhtar Donetsk, deplasmanda ve evinde kazanmayı başararak Türk takımları karşısındaki yenilmezliğini sürdürdü.


- Tribünler boş kaldı

Shakhtar Donetsk ile Medipol Başakşehir arasında oynanan maça ilgi az oldu.

Toplam 35 bin kişi kapasiteli Arena Lviv'in tribünleri büyük oranda boş kaldı. Karşılaşmayı yaklaşık 5 bin taraftar izledi.

Arena Lviv'de maçı izleyenler arasında Medipol Başakşehirli yöneticilerle, futbolcuların yakınları da yer aldı.

Haber Ara