Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

Meclis’te meyveli protesto

CHP Bursa Milletvekili Oktay Sarıbal, Bursa’da kurulması planlanan termik santrale ÇED raporu verilmesini, meyvelerle protesto etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-30 12:41:51

Meclis’te meyveli protesto

Sarıbal, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Bursa'da Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde (DOSAB) kurulması planlanan Buhar ve Elektrik Üretim Santrali'ne ilişkin açıklama yaptı.

Sarıbal, meyve kasasında getirdiği ayva ve şeftalileri kürsüye koyarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından söz konusu termik santrale ilişkin "olumlu Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu" verilmesini değerlendirdi. Kömür yakıtlı termik santral kurulumuna izin verilmemesi gerektiğini belirten Sarıbal, "DOSAB, Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesi sınırları içerisinde 484 hektar alan üzerine kurulu, bünyesinde 428 faal firma bulunan bir organize sanayi bölgesidir. Bu firmalar içinde enerji sıkıntısı nedeniyle üretim yapamayan firma bulunmamaktadır. Yeni bir buhar ihtiyacı yoktur" dedi.

"İNSAN SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLENECEK"

Santralin kurulması durumunda insan sağlığının olumsuz etkileneceğini savunan Sarıbal, "Santralden kaynaklanacak zehirli kimyasalların havamıza, suyumuza karışacak olması bir yandan asit yağmurlarına neden olacak, diğer yandan da iklimi değiştirerek küresel ısınmaya katkıda bulunacaktır. Santralin suyumuzu kirletecek olması nedeniyle bu suyla sulanacak tarım arazilerimizde yetişen gıda maddeleri kirlenecek; aynı zamanda topraklarımızın verimi de düşecektir" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara