Dolar

32,3781

Euro

34,9874

Altın

2.326,14

Bist

9.090,70

MEB Sözleşmeli öğretmenlikte 'kayıt bulunamadı' şoku!

MEB'in bugün açıkladığı sözleşmeli öğretmenlik mülakat yerleri sorgulamasında birçok aday 'kayıt bulunamadı' cevabı ile karşılaştı. Kaydını onaylattığı halde kayıt bulunamadı uyarısı alan adaylar bunun ne anlama geldiğini bilmiyor. Mülakata alınmayacaklar mı yoksa sistemde bir hata mı var? 'Kayıt bulunamadı ne demek? MEB'den açıklama bekleniyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-28 13:08:44

MEB Sözleşmeli öğretmenlikte 'kayıt bulunamadı' şoku!

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Sözleşmeli öğretmenlik 2017 mülakat yerleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın sitesinde açıklandı. Fakat 2017 sözleşmeli öğretmenlerin mülakat yerlerini sorgulamasında bir çok aday "kayıt bulunamadı" cevabı ile karşılaştı.

Adaylar "kaydını onaylattığı halde" çıkan bu uyarı ise herkesi şaşırttı.

MEB SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN SORGULAMASINDA "KAYIT BULUNAMADI" İFADESİ NE DEMEK?

Söz konusu uyarının ne anlama geldiği ise bilinmiyor. Adaylar mülakata alınmayacaklar mı yoksa sistemde bir hata mı var?

'Kayıt bulunamadı' ne demek? MEB'den açıklama bekleniyor.

ÖNGÖRÜ:

Eğitim uzmanlarından aldığımız bilgiye göre sözleşmeli öğretmenlik mülakat yeri sorgulamasında 'Kayıt Bulunamadı' sonucu alanlar mülakata çağrılmayan adaylar. Çünkü baraj 50 olsa da her branş alanında alım yapılacak kontenjanın 3 katı aday en yüksek KPSS puanına göre çağrılıyor. Yani 200 öğretmen ataması yapılacak bir alanda toplam 600 kişi mülakata çağrılıyor. Bu 600 kişi de başvuranlar arasından en yüksekten aşağıya doğru puan sıralamasıyla belirleniyor.

Haber Ara