Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

MEB'den TEOG için tercig robotu

Milli Eğitim Bakanlığı, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında lise tercihinde bulunacak öğrenciler için ilk kez e-okul sistemi üzerinden tercih robotu hizmeti başlattı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-03 13:00:10

MEB'den TEOG için tercig robotu

Bu yıl lise tercihi yapacak öğrenciler ve velileri için "e-okul.meb.gov.tr" adresinden erişimi mümkün olacak tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve yüzdelik dilimlere göre listeleme yapılabilecek. Ayrıca bilgilendirme amaçlı olarak da yüzdelik dilimin daha altında ve üstündeki değerlerle de tercih listeleri oluşturulabilecek. Buna göre öğrenciler, tercih listesinde okulların yüzdelik dilimleri, türü, öğretim şekli, kontenjanı, yabancı dil ve pansiyon durumu gibi detaylı bilgileri de inceleyebilecek.

Bilinçli tercih yapılması için yönlendirme amacıyla hazırlanan robotun öğrenciler için bağlayıcılığı bulunmuyor. Öte yandan, öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla 81 ilde kurulacak tercih danışmanlığı komisyonlarındaki rehber öğretmenler e-okuldaki tercih robotlarından yararlanacak. Öğrencinin kimlik, adres ve iletişim bilgilerinin istendiği ve istismara açık çeşitli web sitelerindeki tercih robotlarına ise itibar edilmemesi uyarısında bulunuldu.

Haber Ara