Dolar

32,6237

Euro

34,7525

Altın

2.502,71

Bist

9.524,59

Mavi Marmara mağdurlarından suç duyurusu

Gazze’de yaşanan insanlık dışı ambargoyu kırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisi uluslararası sularda İsrail askerlerinin saldırısına uğramış gemi içerisinde bulunan 10 yardım görevlisi şehit olmuştu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 15:13:20

Mavi Marmara mağdurlarından suç duyurusu

Mavi Marmara mağdurları ve şehit aileleri haklarını aramak için Türkiye mahkemelerinde davalar açmıştı. Açılan bu davalar sonrasında mahkeme, dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı Rau Aluf Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin ve Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi hakkında kırmızı bülten ile arama kararı çıkarttı.

Mahkemelerin vermiş olduğu yakalama kararının üzerinden 1 yıl 3 ay geçmiş olmasına rağmen yetkililer halen ‘kırmızı bülten ile yakalama kararını' İnterpole ulaştırmış değiller.

Alınan yakalama kararının halen İnterpole gönderilmemiş olmasından rahatsız olan Mavi Marmara mağdurları ve Mavi Marmara'da şehit olan yardım görevlilerinin aileleri kırmızı bülten kararını İnterpole göndermeyen Adalet Bakanlığı yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Haber Ara