Dolar

32,5826

Euro

34,8210

Altın

2.504,88

Bist

9.693,46

Marka ve patent uzmanlarının ikinci durağı Merter olacak

Marka ve patent uzmanlarının ikinci durağı Merter olacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-31 16:00:01

Marka ve patent uzmanlarının ikinci durağı Merter olacak
Destek Patent ekibi tarafından ilk olarak Eminönü Meydanı'nda gerçekleştirilen Focus Aktif Saha Toplantısı (FAST1) etkinliği bu kez Merter'de düzenlenecek.

Şirket açıklamasına göre, Destek Patent'in hayata geçirdiği FAST etkinliği kapsamında uzmanlar, Eminönü'nden sonra ikinci durak olarak Merter'de marka, patent ve tasarımla ilgili bilinmeyenleri yanıtlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Destek Patent Genel Müdürü Mehmet Emre Vural, sınai mülkiyet hakları alanında farkındalık oluşturmanın, ülke ekonomisinin gelişimi için önemli bir basamak olduğunu belirtti.

Vural, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar kararnameyle yönetilen marka, patent ve tasarım alanı çok yakında yasal bir düzenlemeye kavuşarak bundan böyle yasayla yönetilecek. Yasa, pek çok sorun barındıran markalaşma ve patent alanında tüm girişimcilerin önünü açacak. Bu vesileyle sokaklara çıkmak, hem yeni fırsatları halkımıza açıklamak hem de bilinmeyenleri aydınlatmak istiyoruz. FAST1 projesiyle geçtiğimiz ay Eminönü'nde hayata geçirdiğimiz etkinliğimizin ikinci ayağı olarak marka patent uzmanlarımız, FAST2 projesiyle bu sefer Merter'de KOBİ'leri ziyaret edecek ve marka, patent ve tasarım konularına dair merak edilen tüm soruları cevaplayacak. Marka başvurusunda Avrupa'da zirvedeyiz fakat marka üretmek kadar üretilen markaların korunması da çok önemli. Güçlü markalar oluşturarak gelişmiş ülkeler arasına girebileceğimizi unutmamalıyız."

Haber Ara