Dolar

32,5555

Euro

34,8710

Altın

2.424,52

Bist

9.645,02

Mario Diel'den çağrı: Türkiye enerji yatırımları için güvenli bir liman

Enerji Yatırımcıları Derneği Başkanı Mario Diel “Doğalgaz, petrol ve yenilenebilir enerji için Türk ortaklarla çalışın” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 17:32:36

Mario Diel'den çağrı: Türkiye enerji yatırımları için güvenli bir liman

Yabancı Sermayeli Enerji Yatırımcıları Derneği Başkanı Mario Diel, bölgedeki sıkıntılara rağmen Türkiye'nin enerji yatırımları için güvenli bir liman olduğunu belirtti.

Diel “Yabancı yatırımcılara mutlaka bir Türk enerji şirketiyle ortaklık kurması tavsiyesinde bulunuyorum. Uzun vadeli enerji yatırımları Türk partnerlerin güveniyle daha da anlam kazanacaktır” dedi.

Diel, Türkiye'nin enerjide sadece transit bir ülke olmadığını, aynı zamanda yapılacak enerji yatırımlarıyla bölgede enerji üssü olabileceğini söyledi.

Diel, Türkiye'de doğalgaz ve elektrik ticaretinde kısa zamanda çok yol alındığını belirterek, “Yerli ve yabancı yatırımcılar piyasada nasıl iş yapıldığını zamanla öğreniyor. Sorunların olması çok normal, zamanla bu sorunların üstesinden gelinecek. Türkiye, yabancı kaynaklı enerji yatırımları için bölgedeki dengesizliklere rağmen güvenli limandır” dedi.

Mario Diel, Türkiye'ye yıllar önce bir enerji girişimcisi olarak girdiğini ifade ederek, “Ticaretle başladığım Türkiye serüveninde yatırımcılara bazı tavsiyelerde bulunacak kadar deneyimim oldu. Öncelikle, Türkiye'deki düzenlemeleri anlamak gerekir. Ankara'yı anlamak gerekir, bu düzenlemeler her ülkenin kendine has kurallarını içerir. Bu yüzden, yabancı yatırımcılara mutlaka bir Türk enerji şirketiyle ortaklık kurması tavsiyesinde bulunuyorum. Uzun vadeli enerji yatırımları, Türk partnerlerin güveniyle daha da anlam kazanacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Ara