Dolar

32,5094

Euro

34,9456

Altın

2.435,59

Bist

9.793,00

Mardin'de terör operasyonu

Mardin'de terör operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 15:47:18

Mardin'de terör operasyonu
Mardin'in Dargeçit ilçesinde bir ilkokulun bahçesine 2 mutfak tüpü içerisine el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştirmeye çalışan 3 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Dargeçit ilçesinde Vatan İlkokulu bahçesine giren ve durumundan şüphelenilen şahısların görevlilerce takibe alındığı, şahısların okul bahçesine 2 mutfak tüpü içerisine el yapımı patlayıcı düzeneği yerleştirdiklerinin görülmesi üzerine çalışma başlatıldığı belirtildi.

Olayla ilgisi bulunan S.E, T.O. ve M.A'nın gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, şüphelilerin işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca "silahlı terör örgütüne üye olmak", "korku, kaygı ve panik yaratabilecek tarzda patlayıcı madde kullanmak" suçlarından tutuklandığı bildirildi.

Açıklamada, terörle mücadele kapsamında hukuk devleti ilkelerine bağlı ve insan haklarına saygılı görev anlayışı çerçevesinde, gerek toplumun tüm katmanlarıyla gerekse terörle mücadele eden diğer kurumlarla koordinasyon ve işbirliği içerisinde halkın huzuru, devletin selameti için her türlü terör olayını önlemeye yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü kaydedildi.


Haber Ara