Dolar

32,4764

Euro

34,8291

Altın

2.471,42

Bist

9.530,47

Mardin'de hain saldırı: 4 şehit

Mardin'de PKK'lıların yola tuzakladıkları patlayıcıyı askerleri ve korucuları taşıyan sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu 4 asker şehit oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-26 10:16:26

Mardin'de hain saldırı: 4 şehit

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK'lılar, Kızıltepe-Derik karayolunun Tepedağ köyü mevkisinde tuzakladıkları patlayıcıyı görevden dönen askerleri ve korucuları taşıyan minibüsün geçişi sırasında patlattı. Saldırıda 4 asker şehit oldu, 2 korucu ve 4 asker yaralandı.

Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Mardin ile Derik ve Kızıltepe ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı.

VALİLİK: 3 ŞEHİT 2'Sİ AĞIR 7 YARALI

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Derik ilçesinde Ilıca Mahallesi yakınlarında saat 08.30 sıralarında mayın ve el yapımı patlayıcı araması yapan güvenlik güçlerini taşıyan aracın geçişi sırasında terör örgütü mensuplarınca yola döşenen bombanın patlatıldığı bildirildi.

Patlama sonucu 3 askerin şehit olduğu, 2'si ağır 7 güvenlik görevlisinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, yaralıların hızla hastanelere kaldırıldığı belirtildi.
Açıklamada, "Yaralıların tedavileri devam etmektedir. Olayla ilgili adli ve idari işlemler başlatılmıştır. Birlik ve beraberliğimize kast eden bu hain saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

mn_1

Haber Ara