Dolar

32,4954

Euro

34,5650

Altın

2.497,65

Bist

9.548,09

Mardin'de asit yağmuru yağdı

IŞİD'in yaktığı kükürt fabrikasından çıkan zehirli bulutlar Mardin'de asit yağmuruna neden oldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 15:05:43

Mardin'de asit yağmuru yağdı

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Irak sınır boyunda etkili olan toz fırtınası, Mardin'de paniğe yol açtı. Kentte oturanlar toz bulutlarının Musul üzerinden gelen asitli gaz olabileceğini belirterek tedirgin olduklarını söyledi. Merkez ve sınır ilçeleri Nusaybin ile Kızıltepe'de görüş uzaklığı yer yer 200 metrenin altına düştü.

Rüzgarla birlikte Mardin'i aniden kaplayan toz bulutları ekili alanları, meyve ağaçlarını ve üzüm bağlarını olumsuz yönde etkiledi. Kent sakinleri toz bulutları nedeniyle evlerinden dışarı çıkamaz hale geldi. Gündüz havanın kararmasıyla birlikte sokak lambaları yakılırken, trafikte hareket halindeki araçlar ise, farlarını açmak zorunda kaldı. Dışarı çıkan bazı kişiler gün ortasında adeta akşamı yaşadı.

METEOROLOJİ: YAĞIŞ SONA ERDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Musul'un güneyinde bulunan kükürt üretim tesislerinin ateşe verilmesi sonucu oluşan zehirli gazların yağmurla birlikte yurtta etkili olacağı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Meteoroloji'nin açıklamasında "Bu gece tahminlere uygun olarak tekrar başlayan yağış ile dün kısmen taşınan gaz ilk etapta yere inmiştir. Yağışla birlikte rüzgar yön değiştirdiği için Musul üzerinden ülkemize doğru gaz taşınımı sona ermiş olup, bu geceye kadar devam edecek yağışlarda asit yağışı riski bulunmamaktadır" denildi.

"ASİT YAĞIŞI RİSKİ BULUNMAMAKTADIR"

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, olayla ilgili meteorolojik değerlendirmeye ilişkin, Türkiye için asit yağmuru riskinin olmadığı belirtildi. Musul üzerinden Türkiye'ye doğru gaz taşınımının sona erdiği ifade edilen açıklamada, bu geceye kadar devam edecek yağışlarda asit yağışı riskinin bulunmadığı kaydedildi.

Haber Ara