Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

Manş Denizi'ni yüzerek geçecekler

Manş Denizi'ni yüzerek geçecekler

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-05 15:02:52

Manş Denizi'ni yüzerek geçecekler
İngiltere ile Fransa arasındaki Manş Denizi'ni yüzmeye hazırlanan 5 kadın sporcu, 1979'da 15 saat 47 dakikada bu kulvarı geçen ilk Türk kızı Nesrin Olgun Arslan gözetiminde antrenman yapıyor.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nde antrenörlük görevi de yürüten 58 yaşındaki Arslan, bu yıl Manş Denizi'ni geçmek için idman yapan Halime Acet, Ayşe Yasemin Yıldırım, Çilem Çelik, Beyza Kordan, Rengin Ergin Börekçi ve takımın antrenörü Kamil Resa Alsaran ile il müdürü Abdulkadir Ataşbak'ı ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Arslan, daha önce Manş Denizi'ni yüzerek geçtiğini anımsatarak, "Aynı başarıyı bu sene 5 kadın sporcumuzla takım halinde tekrarlamak istiyoruz. O denizde yüzmenin zorluklarını biliyorum. Bu yıl Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda müsabakaya katılacağız. Zor şartlarda yüzeceğiz. Büyük dalgalar, akıntı, rüzgar, hava şartları ve diğer olumsuzluklara rağmen başarılı bir şekilde kentimizi ve ülkemizi temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak da sporculara başarı dileyerek, "Bölgemizden kadın yüzücülerin çıkması bizleri gururlandırıyor. Bölge antrenörümüz Nesrin Olgun Arslan'ın Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk ve tek Türk kadın olması çok önemli bir duygu" diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara