Dolar

32,3697

Euro

34,9616

Altın

2.325,62

Bist

9.075,30

Manisa'da 15 kişinin öldüğü trafik kazası

Manisa'da 15 kişinin öldüğü trafik kazası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 18:10:46

Manisa'da 15 kişinin öldüğü trafik kazası
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tarım işçilerinin taşınmasında sabah saatlerinde ve akşam hava kararırken çok dikkat edilmesi, asla yük üstüne veya üstü açık kabinlere yolcu alınmaması gerektiğini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden 15 kişiye Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Tarımsal faaliyetlerin yoğun olarak yaşandığı bu aylarda tarım işçilerini taşımak için önlem almamak ve dikkatsiz davranmanın, facialara yol açtığına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Daha 5 gün önce Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde tarım işçilerini taşıyan kamyonetin devrilmesi sonucu kamyonetin kasasında bulunan 28 işçinin yaralandığı kaza çok ucuz atlatılmıştı. Köy yollarında da olsa ana yollarda da olsa herkes kurallara uymak ve araçlarını kullanıma uygun durumda tutmak zorundadır. Bu kurallar bizim içindir ve hayat kurtarır. Yaz aylarının başlamasıyla trafikte 3-4 kat artan yoğunluk, trafik kazalarının da yüzde 30-40 artışına neden oluyor. Tarım işçilerinin taşınmasında bilhassa sabah erken saatlerde ve akşam hava kararırken çok dikkat edilmeli. Traktörlerin ışık donanımlarının çalışıp çalışmadığı, römorklarda reflektör olup olmadığı, sarı çakar lambanın çalıştırılması gibi kontroller yapılmalıdır. Asla yük üstüne veya üstü açık kabinlere yolcu alınmamalıdır."

Haber Ara