Dolar

32,3425

Euro

35,1138

Altın

2.311,55

Bist

9.079,97

Mancini'den Italyan hakemlere elestiri

Mancini'den Italyan hakemlere elestiri

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 18:56:11

Mancini'den Italyan hakemlere elestiri
" İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter'in teknik direktörü Roberto Mancini, İtalya'da teknik adamların itirazı sonrası doğrudan saha dışına yollanmasına rağmen İngiltere ve Türkiye'de durumun böyle olmadığını söyledi.

Inter'in ligin 24.haftasında yarın Hellas Verona ile deplasmanda yapacağı maç öncesi basın toplantısı düzenleyen Mancini, geçen hafta sonu oynadıkları ve 3-0 kaybettikleri Milano derbisinde hakeme itirazının ardından saha dışına gönderilmesini eleştirmeyi sürdürdü.

Milan'a yenildikleri derbinin kritik anında takımına penaltı verilmemesine itiraz ettiği için müsabakanın hakemi Antonio Damato tarafından tribüne gönderilen Mancini, İtalya'da hakemlerin kararlarına itiraz eden teknik adamların doğrudan saha dışına gönderildiğini savundu.

Hakemlerle teknik direktörler arasındaki saha içindeki iletişiminin daha önce görev yaptığı İngiltere ve Türkiye ile karşılaştıran deneyimli çalıştırıcı, "İngiltere'de ve Türkiye'de hiç saha dışına gönderilmedim. Oralarda 4. hakemle çok rahat iletişim kurabiliyorsunuz" dedi.

Bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Mancini, İtalya'da son dönemde saha dışında yaşadığı polemikler ve yaptığı hareketlerle gündeme geliyor.

Roberto Mancini, geçen hafta sonu kaybettikleri Milano derbisi sonrasında yayıncı kuruluşun canlı yayınında gazeteci Mikaela Calcagno'ya argo sözler sarf ederek tepki çekmişti. İtalyan teknik adam, bu hareketinin ardından hafta içi gazeteci Calcagno'ya bir demet çiçek göndererek özür dilemişti.

Tecrübeli teknik adam yaklaşık 3 hafta önce de İtalya Kupası çeyrek finalinde Napoli Teknik Direktörü Maurizo Sarri'nin kendisine ırkçı söylemlerde bulunduğunu ileri sürmüş ve bu polemikle gündemde yer almıştı.

Haber Ara