Dolar

32,5105

Euro

34,8300

Altın

2.488,25

Bist

9.575,59

Maliye Bakanı Ağbal:

Maliye Bakanı Ağbal:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 17:45:23

Maliye Bakanı Ağbal:
Maliye Bakanı Naci Ağbal, gençlere seslenerek, "Bizim sizden istediğimiz tek bir şey var; bu milletin değerlerine, bu milletin kültürüne, bu medeniyetin kodlarına uygun bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz inşallah." dedi.

Ağbal, Bayburt Üniversitesi tarafından Bayburt Spor Salonu'nda organize edilen Bilim Kültür Haftası ve Mezuniyet Programı'nda yaptığı konuşmada, mezun öğrencileri tebrik etti ve yeni hayatlarında başarı diledi.

Bayburt Üniversitesinde 81 ilden öğrenci bulunduğunu belirten Ağbal, "Hükümetlerimiz döneminde hayata geçirilen, her ilde üniversite kurma projesinin ne kadar önemli olduğunu buradan görmek mümkün. Her ilde kurulan üniversite sayesinde bugün bütün halkımız birbiriyle kucaklaşıyor, muhabbet ediyor." diye konuştu.

Ağbal, "2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde eğitimi en öncelikli amaç ve hedef olarak belirledi." ifadesini kullanarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O zaman üniversite sayımız 80 civarındaydı. Bu ülkenin, bu milletin, bu ümmetin tek lideri Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Cumhurbaşkanımız, eğitimi en başa koydu ve ilk andan itibaren bizlere verdiği talimat, eğitime bütçeden en fazla payı vermek oldu. Biz bir bir gerek ilköğretim, ortaöğretim, gerekse de yüksek öğretimde önemli adımlar attık. Her bir ilimize teker teker üniversiteler, fakülteler kurmaya başladık. Öğrenci sayılarımızı yüksek öğretimde belki de üç katına artırdık. Artık gençlerimizin üniversite sınavlarına girdikleri zaman daha fazla kazanma şansları var ve yüksek öğretime daha rahat erişebiliyorlar."

- "Türkiye'yi çok daha güzel günlere birlikte taşıyacağız"

Bakan Naci Ağbal, gençlere, şöyle seslendi: "Yarın inşallah kamuda veya özel sektörde kendinize iş bulacaksınız. Bizim sizden istediğimiz tek birşey var; bu milletin değerlerine, bu milletin kültürüne, bu medeniyetin kodlarına uygun bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz inşallah."

Türkiye'nin son 14 yıldır, kaybettiği özgüveni yeniden kazandığını vurgulayan Ağbal, "Bu topraklarda, bu coğrafyada bin yıldır yaşanan medeniyet yeniden yeşermeye başladı. Tarihimizle barıştık, kültürümüzle barıştık, öz benliğimizle barıştık, birbirimizle daha fazla kardeş olduk. Birbirimize daha fazla inandık. Başımız dik, alnımız açık dünyanın neresine gidersek gidelim Türk olmaktan Türkiyeli olmaktan son derece gurur duyuyoruz." dedi.

Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim medeniyetimizde kardeşlik, birlik ve beraberlik var. Son 14 yılda birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirdik, kardeşliğimizi güçlendirdik. Nereden olursak olalım, ne konuşursak konuşalım hepimizin tek bayrak, tek vatan, tek millet ve tek devlet etrafında birleştiğini gördük. Biz bir ve beraber oldukça, kenetlendikçe, güçlü oldukça isterse yedi düvel karşımıza çıksın kimse bu milletin sırtını yere getiremez."

Emanetin kuşaktan kuşağa geçtiğini belirten Ağbal, "Yeni dönemde emanet sizde inşallah. Bu ülkeyi ileriye taşıyacak sizlersiniz. Kendinize inanın, güvenin. Bu millet de sizlere güveniyor. İnşallah hep beraber Türkiye'yi çok daha güzel günlere birlikte taşıyacağız." diye konuştu.

Ağbal, Bayburt Üniversitesi'ne son dönemde sağlanan imkanlarla ilgili de bilgi aktararak, Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun'un davetlilerin salona sığmaması dolayısıyla şehre kongre ve kültür merkezi yapılması talebinde bulunduğunu anımsatarak, bu talebi geri çeviremeyeceğini, inşallah kongre ve kültür merkezini yapacaklarını kaydetti.

Bakan Ağbal, konuşmasının ardından üniversiteden birincilikle mezun olan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi Emre Yazıcı'ya diploma ve hediye verdi.

Programa, Vali Yusuf Odabaş, Yargıtay Birinci Başkan Vekili Abdulkadir İlhan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Hicabi Dursun, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş ve diğer ilgililer katıldı.

Tören, Bakan Ağbal ve protokol üyelerinin öğrencilerle kep atmasının ardından sona erdi.

Haber Ara