Dolar

32,4831

Euro

34,5737

Altın

2.494,58

Bist

9.548,09

Maliye Bakanı Ağbal, Bayburt'ta 'demokrasi nöbeti'ne katıldı

Maliye Bakanı Ağbal, Bayburt'ta 'demokrasi nöbeti'ne katıldı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-31 02:43:48

Maliye Bakanı Ağbal, Bayburt'ta 'demokrasi nöbeti'ne katıldı
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Bu alçaklar, hainler ekmek yedikleri, nefes aldıkları, yaşadıkları bu memlekete ihanet ettiler." dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Bayburt'ta Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden demokrasi nöbetine katılan Bakan Ağbal, halkı selamladı.

Ağbal, konuşmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Başbakan Binali Yıldırım'ın ve Bakanlar Kurulu üyelerinin selamlarını vatandaşlara ileterek başladı.

Bayburt meydanında hep beraber, dimdik ayakta oldukları için Allah'a şükrettiğini belirten Ağbal, "15 Temmuz gecesi bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, demokrasisine, hukuk devletine kast etmek isteyen alçaklar, hainler bir darbe girişimi yapmaya kalktı. Bu alçaklar, bu milleti hafife aldılar. Bu milletin imanı, inancı, birliği ve beraberliği sayesinde bu alçaklara gerekli ders verildi, Allah sizlerden razı olsun." diye konuştu.

Ağbal, hain terör örgütünün 40 yıldır memlekette adeta vücuda giren bir virüs gibi, vücudu yavaş yavaş kirletmeye, zarar vermeye kalktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"İstisnasız bütün devlet kurumlarına sızdılar. Emniyete, Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) sızdılar, bütün devlet kurumları içerisinde yuvalandılar. Bu alçaklar, hainler ekmek yedikleri, nefes aldıkları, yaşadıkları bu memlekete ihanet ettiler. Bu memleket ki Suriye'deki zorda kalan 3 milyon kardeşine kucak açmış ensar bir millet. Bu millet öyle bir millet ki zor zamanda sıkıntıya düştüğü zaman içindeki iman kuvvetini, içindeki inancı öyle bir dışına vuruyor ki onun karşısında kimse duramıyor. 15 Temmuz gecesi TSK'nın içinde yuvalanan bu hainler, yine TSK'nın envanterinde bulunan silahları kullanarak milletin karşısına dikildiler, sandılar ki herkes duracak, bunlar darbe yapacak, eskisi gibi bu ülkede yine bir diktatörlük kurmaya kalkacaklar. Sizler, bütün Türkiye bunların karşısına dimdik çıktınız, Allah sizlerden razı olsun. O gece okunan selalar, ezanlar Sayın Cumhurbaşkanımızın Başkomutanımızın bütün millete yaptığı çağrı sonrası her biriniz meydanlara, sokaklara çıktınız. Bayburt'ta daha ilk anda göstermiş olduğunuz vatanperverlikten dolayı hepinizi yürekten tebrik ediyorum."

Türkiye'nin, darbe girişiminin yaşandığı geceyi ayakta geçirdiğini anımsatan Ağbal, çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek herkesin alçaklara karşı dik durduğunu söyledi.

Ağbal, TBMM'nin darbe girişimi gecesi toplandığını, hükümetin o gece dimdik ayakta olduğunu belirterek, "Baştan itibaren söylendi, 'bu bir darbe girişimidir ve devletin bütün kurumları bu darbe girişimine karşı dimdik ayakta duracaktır.' Sizler oldukça, sizler dik durdukça hükümetimiz de Sayın Cumhurbaşkanımız da devletimiz de milletimiz de ayakta olacak inşallah, dimdik olacağız." dedi.

"FETÖ, FETÖ'nün başındaki alçak milletin aklı ile alay ediyor." ifadesini kullanan Ağbal, "Amerikalarda oturduğu yerden darbeyi yönetiyor, onun buradaki uşakları ve kulları darbeye kalkıyor. Şimdi kalkmış şudur, budur 'darbe ile alakam yoktur' diyor. Herkes biliyor ki bu darbe girişimi bu alçağın emri ve talimatıyla onun Türkiye'deki Silahlı Kuvvetlerin içine yuvalanmış hainleri tarafından gerçekleştirilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Türk demokrasi tarihi büyük bir sınavdan, büyük bir başarı ile çıktı"

Ağbal, darbe girişiminde bulunanların, karşısına çıkan vatandaşa kurşun atabilecek kadar alçak olduğunu dile getirerek, Allah'tan bu kişileri kahretmesini, helak etmesi temennisinde bulundu.

Allah'ın bir daha bu memlekete böyle sıkıntılar göstermemesini dileyen Ağbal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baştan beri nerede varlarsa inlerine girileceğini ve her bir hainin ininden çıkarılarak adalete teslim edileceğini söylediğini anımsattı.

Ağbal, vatandaşların Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara çıkarak memleketine, milletine, demokrasisine, hukuk devletine, kazanımlarına, ekonomisine, refahına sahip çıktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Hainlere, 'Bak kardeşim sen kim olursan ol, elinde tank da tüfek de uçak da olsa benim iman dolu göğsüm var.' dediniz. Onlarca, yüzlerce, binlerce genç kardeşimiz tankların önünde göğüslerini siper ettiler, Genelkurmay kavşağında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde adeta halka oldular, tankların, topların karşısında durdular. Bu alçaklar ormanlara kaçtı, bu alçaklar inlerine girmeye çalıştılar, dağlara kaçmaya çalıştılar Allah'a şükürler olsun Silahlı Kuvvetlerimizin vatansever evlatları, Türk polisimizin vatan evlatları bu darbenin karşısında dimdik durdu.

Allah ordumuzu başımızdan eksik etmesin. Ordu, millet el ele. Ordunun içerisine yuvalanmış bu alçakları hiçbir şekilde ordumuzla ilişkilendirmemiz asla mümkün değildir. Bizim ordumuz vatanseverdir, bizim ordumuz milletin ordusudur ve millete hizmet edecektir. Nitekim daha ilk andan itibaren ordumuzun başında yer alan komutanlarımız bunlara karşı büyük bir vatanperverlikle karşı koymuşlardır."

Ağbal, polis teşkilatının ilk andan itibaren alçaklara karşı vatanını, milletini korumak için göğsünü siper ettiğini anlatarak, Allah'tan askere, polise güç ve kuvvet vermesini niyaz etti.

Allah'ın, ordunun, polisin içine sızmış hainleri kahretmesini dileyen Ağbal, "Allah, bu olay sonucunda bize öyle bir yardım etti ki bu sıkıntıdan milletçe hep birlikte çıktık. O gece sokağa çıkan herkesin elinde Türk bayrağı vardı, al bayrağımız vardı. O gece hiçbirimiz AK Parti'li, CHP'li, MHP'li değildik, o gece hiçbirimiz bir partili değildik. O gece bizi bir arada tutan al bayrağın altında milletin bekası için hep beraber bir aradaydık." diye konuştu.

Konuşması vatandaşların çeşitli sloganları ile sık sık kesilen Ağbal, "Siz böyle oldukça bizim asla sırtımız yere gelmez." ifadesini kullandı.

- "Artık darbeler ülkesi olamayız"

Türk milletinin darbelerden çok çektiğini dile getiren Ağbal, "Bunlar sandılar ki 'acaba bu millet bir darbe girişimi olursa farklı farklı davranır mı?' Artık darbeler ülkesi olamayız, darbeler ülkesi olmak Türkiye'ye yakışmıyor. Ordunun içerisine sızmış bir grup hainin yaptığı alçakça darbe girişimine karşı millet demokrasiye sahip çıkarak bu alçaklara ders verdi. Dosta, düşmana karşı bütün dünyaya Türk demokrasisinin dimdik ayakta olduğunu sizler gösterdiniz." şeklinde konuştu.

Ağbal, Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğüne, her geçen gün refahının arttığına dikkati çekerek, "Sizler, bizler, hep beraber bütün siyasal partilerimizle beraber inşallah bundan sonra da atacağımız adımlarla bir daha darbe girişimi yapmaya hiç kimsenin asla cesaret edemeyeceği, aklından dahi geçiremeyeceği bir Türkiye'yi, yeni Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz." diye konuştu.

Darbe girişiminin 16'ncı gününde Türkiye'deki birliğe ve beraberliğe tüm dünyanın şahit olduğunu vurgulayan Ağbal, şöyle devam etti:

"Biz asla bizi bir ve beraber tutan değerlerden uzaklaşmayacağız, içimize giren hainleri her zaman için dışarıya atacağız. Rabbim inşallah bu ülkeyi bu milleti, ümmetin bekçisi olmaya devam ettirecek. Bu yolda inançlı, kararlı şekilde çalışmaya söz mü? İnşallah çocuklarımızın, gençlerimizin asla böyle bir darbe girişimiyle tekrar karşılaşmaması için her zaman dik, uyanık ayakta duracak mıyız? Rabbim inşallah bu dualarımızı kabul edecek, bu milletin birliği ve beraberliği olduğu sürece yedi düvel gelse bu milletin sırtını yere getiremez."

Ağbal, darbe girişiminin ardından iki gün sonra ülkede her şeyin normale döndüğünü anlatarak, "Pazartesi günü bu ülkede piyasalar, bankalar, borsa açıldı. Ekonominin bütün çarklarını olması gerektiği şekilde çalıştırmak için hükümet olarak hafta sonu gereken her türlü çalışmalar yapıldı. Sivil toplum örgütlerine, özel sektörümüze ve ekonomi ile ilgili karar alma noktasında görev üstlenen bütün arkadaşlara teşekkür etmek gerekir. O hafta milletimizin ortaya koyduğu kararlılık sonucunda ve hükümet olarak aldığımız tedbirler sonucunda pazartesi günü ekonominin çarkları işlemeye başladı. Bir başka ülkede olsa böyle bir şey mümkün değil." dedi.

Bunların vatandaşların dik duruşu sayesinde olduğuna işaret eden Ağbal, şu değerlendirmede bulundu:

"Bugün bu meydanda sizlere hitap edebiliyorsak, sizler eğer bu meydanda bu şekilde toplanabiliyorsanız bu milletimizin birliği beraberliği ve kardeşliği sayesinde oldu. Bir çok kişi bekledi acaba Türkiye'de bu olaydan sonra ekonomide olağanüstü şeyler olacak da ekonomi sıkıntıya düşecek mi acaba Türkiye'de ekonominin temelleri sağlam mı bu olaydan sonra acaba çok farklı noktalara gider mi? Allah'a şükürler olsun ekonomimizin temelleri sapasağlam. Şu anda bize düşen ekonomimizi daha da güçlendireceğiz, büyüteceğiz, aş, iş, istihdam bunları hep beraber üreteceğiz. Daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk devleti, inadına demokrasi, inadına hukuk devleti bu alçaklara, bu diktatörlere asla geçit vermeyeceğiz."

Ağbal, "Hükümetimiz merak etmeyin, endişe etmeyin, emin olun bu alçakları bulundukları inlerde teker teker bulacak, bunları adeletin önüne koyacak." ifadesini kullanan Ağbal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye bir hukuk devleti, bu zalimlerin, alçakların cezasını kanunlarımız çerçevesinde, hukuk çerçevesinde en şiddetli şekilde vereceğiz. Silahlı kuvvetler bünyesinde yuvalanmış bu alçakların Türkiye'nin dört bir tarafında başka beraber olduğu, örgüt üyesi olduğu içimizde de insanlar var. Bunlara karşı uyanık olacağız, bunların her türlü oyununu bozacağız söz mü? Önümüzdeki günlerde hükümet tarafından alınacak olan ilave tedbirlerle bir taraftan bu terör yuvası defedilirken diğer taraftan en yakın zamanda Allah'ın izniyle olağan bir şekilde ekonomimize de hayatımıza da döneceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız başımızda olduğu sürece biz birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece inşallah bu badireleri, sıkıntıları atlatırız. İnşallah bu meseleler hızla çözülecek ve Bayburt'ta da Türkiye'de de sürdürmekte olduğumuz kalkınma hamlesini demokrasiyi hukuk devletini hep beraber inşa edeceğiz."

Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı'nın marşlar seslendirdiği demokrasi nöbetine Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal, CHP İl Başkanı İbrahim Kaldırımoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Haber Ara