Dolar

32,5144

Euro

34,7999

Altın

2.428,08

Bist

9.693,67

Malezya'da 'Ümmet Haftası' etkinlikleri

Malezya'da 'Ümmet Haftası' etkinlikleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-01 18:25:22

Malezya'da 'Ümmet Haftası' etkinlikleri
Malezya'daki Uluslararası İslam Üniversitesinde düzenlenen "Ümmet Haftası" etkinliğinde Türkiye, stant kategorisinde birinci oldu.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Zeliha Kameruddin'in katılımıyla salı günü başlayan etkinliklerde, bir hafta boyunca İslam ülkelerinin stantları sergilendi.

Bu yıl 15'incisi gerçekleşen Ümmet Haftası'nda, yaklaşık 15 bin öğrencinin oylamasıyla Türkiye, stant kategorisinde birinci seçildi.

Fatih Sultan Mehmet ve Osmanlı'da eğitim mizanseniyle temsil edilen Türkiye standının girişi, İstanbul Üniversitesi kapısı şeklinde tasarlandı. Standın iç kısmında da, Fatih Sultan Mehmet ve hocası Kadı Hızır Çelebi'ye yer verilirken, Topkapı Sarayı'ndaki Adalet Kulesi tasviriyle de eğitim ve adalete bağlılık vurgulandı.

-Geleneksel ev kategorisinde de derece

Öte yandan, dört kıtadan 30 ülkenin yarıştığı etkinliklerde, jüri tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye, geleneksel ev kategorisinde de üçüncü oldu. Bu kategoride birinciliği Eritre, ikinciliği Suriye aldı. Kültürel performans kategorisinde ise Bangladeş birinciliğe layık görüldü.

Katılımcı ülkelere mensup öğrenci gruplarının, tiyatro, müzik, dans ve çeşitli sportif faaliyetlerin yanı sıra kültürel performanslar da sergilediği etkinlik ödül töreniyle son buldu.

Haber Ara