Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

Malcolm X New York'ta anıldı

Müslüman aktivist Malcolm X, ölümünün 52'nci yılında ailesinin New York'ta kurduğu kültür merkezinde anıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-22 11:02:22

Malcolm X New York'ta anıldı

Malcolm X Betty Shabazz Kültür ve Eğitim Merkezi'ndeki anma programında, Malcolm X'in, ölümünün 52'nci yılında Amerikan toplumuna ve dünyaya ilham kaynağı olmaya devam ettiği mesajı verildi.

İmam El-Hac Talip Abdurraşit, Afrika kültürünü yansıtan dans ve müzik gösterisinin ardından yaptığım takdim konuşmasında, "Elli iki yıl önce buraya Audubon Balo Salonu deniyordu ve burada büyük bir trajedi vuku buldu. Yıllarca, o trajik günde burada olanlar derin bir acıyı içlerinde taşıdılar ve hala taşıyorlar." diye konuştu.

"Gücün en önemli anlamı kendi hayatım üzerinde söz sahibi olabilmem"

Programa konuşmacı olarak katılan aktivist Dr. Mika'il Abdullah DeVeaux, "Malcolm X, 'özgürlük güç kazanarak elde edilir' demişti. Bu bizi yeni bir tartışmaya yönlendiriyor, çünkü her birimiz farklı düzey ve boyutlarda gücün ne olduğunu tanımlamak durumundayız. Bence gücün ilk ve en önemli anlamı, kendi hayatım üzerinde söz sahibi olabilmemdir." diye konuştu.

ABD'deki siyahi toplulukların demokratik hakları üzerine çalışan Ifeoma Ike, "Kanımca özgürlüğe yakınlığımız, bizi değersiz olduğumuza inandırmak için tasarlanmış mekanizmalara karşı verdiğimiz mücadeleyle doğru orantılı" ifadelerini kullandı.

"ABD'deki okul sistemi ırkçılıkla mücadeleyi zorlaştırıyor"

Moth Hall Bridges Akademisi'nin kurucusu, eğitimci Dr. Nadia Lopez, ABD'deki okul sisteminin ırkçılıkla mücadeleyi zorlaştırdığını, okulların birer "hapishane" niteliğinde olduğunu savunarak, , "Bunu tereddüt etmeden söylüyorum, çünkü her gün çocuklarımın özgürlük peşinde yaşadığı zorluklara tanıklık ediyorum. Kaynakların sınırlı olduğu mahallelerde, hapishane gibi okullarda, kendilerini eğiterek özgürleştirmekten ziyade aylık maaş çekleriyle ilgilenen öğretmenlerle baş etmek zorunda kalıyorlar." şeklinde konuştu.

Geceye Malcolm X'in kızları Aliyasa eş-Şahbaz ve Melek eş-Şahbaz da ailelerini temsilen katıldı, ancak konuşma yapmadı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara