Dolar

32,4691

Euro

34,5624

Altın

2.473,82

Bist

9.560,58

Makedonya'da Trabzonspor Taraftarlar Derneği açıldı

Makedonya'da Trabzonspor Taraftarlar Derneği açıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-29 19:53:47

Makedonya'da Trabzonspor Taraftarlar Derneği açıldı
Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, Makedonya'nın Gostivar kentinde Türklerin çoğunlukta yaşadığı Yukarı Banisa Köyü'ndeki Trabzonspor Taraftarlar Derneği'nin açılışını yaptı.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme turu ilk maçında yarın Rabotnicki ile yapacağı maç için Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan Trabzonspor'da, kulüp genel sekreteri Güney beraberindeki kulüp görevlileriyle Trabzonspor taraftarı olmalarıyla bilinen Yukarı Banisa Köyü'ne ziyaret etti.

Güney ve beraberindekileri köyün girişinde ellerinde bordo-mavili flamalı, dernek binası önünde de horon oynayan taraftarlar karşıladı. Güney, horon oynayan köylülere eşlik etti.

Yukarı Banisa Köy Muhtarı Abdülhadi Hüseyin, törende yaptığı konuşmada, dernek binasının açılışını daha görkemli yapmayı planladıklarını belirterek, "Maalesef Türkiye'de son günlerde yaşanan olaylar bizi derinden düzdü. Biz Türkiyemizle güler, Türkiyemizle ağlarız. Türkiyemizin başı sağ olsun. Şehitlerimize, polis ve askerlerimize Allah'tan rahmet, kalanlara sabır dileriz. Bu mutlu günümüzde bizimle olduğunuz için şahsım ve halkım adına teşekkür ederim" dedi.

- "Trabzon sevdası yeni bir sevda değil"

Yukarı Banisa Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı Abdülgafir Kazım ise bugünün tüm Makedonya tarafından yakından bilinen, yıllara dayanan büyük Trabzonspor sevdasının resmiyete döküldüğü bir gün olduğunu ifade etti.

Yukarı Banisa'nın her zaman hasretle beklediği günü de yaşadıklarını vurgulayan Kazım, şöyle devam etti:

"Bugün Makedonya'dan 'Bize her yer Trabzon' diye haykırdığımız gün. Bizlerin Trabzonspor sevdası yeni bir sevda değil. Trabzonspor'un 1993-1994 sezonunda İtalyan takımı Cagliari ile verdiği mücadeleden sonra daha fazla gönül vermeye başladık. Hakem hataları yüzünden haksızlığa uğrayan Trabzonspor, o maçtan sonra utbol sevdamızın sembolü oldu ve bu sevda o dönemden sonra artarak devam etti."

Dileklerinin bu büyük sevdanın daha da katlanması ve Trabzonspor'un başarılarıyla dünyanın her yerindeki taraftarlarını gururlandırması olduğunu dile getiren Kazım, "Emin olun ki bu başarılara Trabzon halkı ne kadar seviniyorsa buradaki gönül dostlarınız da o kadar seviniyor. Bizler sizin, sınırların birbirinden koparamadığı uzaktaki akrabalarınızız. Allah bu birliği her zaman daim etsin" ifadelerini kullandı.

Kazım, derneğin açılışıyla oluşan birlikteliğin bundan sonra daha güzel çalışmalara vesile olacağını belirterek, köydeki sportif faaliyetlerin daha da güçleneceğini sözlerine ekledi.

- Güney'in konuşması

Kulüp genel sekreteri Köksal Güney de Yukarı Banisa Köyü'nün Trabzon Mahallesi'nde böyle sıcak karşılanmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

"Sizlere Trabzon şehrinin Trabzonspor taraftarlarının selamını getirdim" diyen Güney, "Başkanımız da burada olmak istiyordu ama yoğun işlerinden dolayı gelemedi. Trabzonspor dünya kulübüdür diyoruz. Birçok yerde açılışlara katıldık. Taraftar dernekleri açılışlarının hepsi çok güzeldi ama inanın buradaki açılış töreni ve karşılama bizleri daha heyecanlandırdı. Tabiri caizse insanın tüyleri diken diken oluyor" şeklinde konuştu.

Çok duygulandıklarını belirten Güney, şöyle devam etti:

"Az önce muhtarımız konuştu şehitlerimizi andı, onlara Allah'tan rahmet diledi. Görüyoruz ki dünyanın bir ucunda ayrı yaşasak da aynı üzüntüleri, sevinçleri birlikte paylaşıyoruz. Bu tür şeyleri gördüğümüzde hep omuzlarımıza biraz daha yük biniyor. Sizlerin sorumluluğunu çok daha fazla duyuyoruz. Birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu burada bir kez daha görüyoruz. Elimizden gelen yardımı burada yapmaya çalışacağız. Bizim de burada önemli taraftar grubumuz var. Yüzde 80'i Türk müslüman olan bir mahallede kendimizi misafir değil, buradan bir birey gibi kabul ediyoruz. Kalplerimizin aynı şekilde bundan sonra da çarpacağına Trabzonspor çatısı altında birlikte başarılara koşacağımıza inanıyoruz"

Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirildi ve Yukarı Banisa Köyü Trabzonspor Taraftarlar Derneği'nin açılışı yapıldı. Trabzonspor ayrıca köyde Trabzonspor'un lisanslı ürünlerinin dağıtımını yaptı.

Büyük çoğunluğu Trabzonsporlu olan köyde Fenerbahçe ve Galatasaray forması giyenlerin de törende bulunması dikkat çekti.

Bu arada Yukarı Banisa köyündeki dükkanların ve evlerin camlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ve AK Parti flamaları da yer aldı. Ayrıca köy camisinin kubbesine de büyük boy bir Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Haber Ara