Dolar

32,3218

Euro

35,0855

Altın

2.300,02

Bist

9.060,56

Maden ocağında 2 işçi yaşamını yitirdi

Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen kömür ocağındaki karbondioksit gazından zehirlenen 2 işçinin hayatını kaybettiği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 01:27:51

Maden ocağında 2 işçi yaşamını yitirdi

Ajansların haberine göre; Maden işçileri Erol Gün, Ahmet Şen ve 32 yaşındaki Ferdi Abacı, sabah 09.00 sıralarında Kırat Mahallesi Hacı Usman Sokak'ta R.K.'ye ait olduğu iddia edilen kaçak kömür ocağına girdi. İşçilerden Ferdi Abacı, içerideki gazı fark ederek ocaktan çıkmayı başardı. Ancak Gün ve Şen ocaktan çıkamadı.

OCAĞA TEMİZ HAVA VERİLDİ

Ferdi Abacı'nın haber vermesiyle gelen TTK tahlisiye ekibi, ocakta ölçüm ve inceleme yaptı. Ölçümlerin ardından vantüp aracılığıyla ocağa temiz hava verildi.

Yoğun çabanın ardından ocaktaki kirli hava temizlendi. Daha sonra giriş yüksekliği 2 metre, genişliği 1.5 metre olan ocakta 80 ve 20 metrelik dik ve dar iki desandreyi (yeraltında başaşağı sürülen eğimli yol) aşan ekipler, Gün ve Şen'in cesetleri ile karşılaştı.

HALAT YARDIMIYLA ÇIKARILDI

Ekipler, kömür ocağının fiziki şartlarının zorluğu nedeniyle cesetleri çıkarmakta güçlük çekti. Cesetler, kömür taşımada kullanılan vagonun altındaki kriko sistemi ile ocaktan çıkarıldı.

Krikonun üzerine vagon yerine sedye bağlayan ekipler, cesetleri buraya koyup halatla çekerek yukarıya çıkardılar. Ocak ağzına kadar getirilen cesetler, buradan yakınları ve arkadaşları tarafından çıkarıldı.

İki madencinin cesedi ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Haber Ara