Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

Madde Kullanım Yaşı 11' E Düştü

Gaziantep Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, madde kullanım yaşının 11 yaşa kadar düştüğünü söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 16:16:11

Madde Kullanım Yaşı 11' E Düştü
Gaziantep Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, madde kullanım yaşının 11 yaşa kadar düştüğünü söyledi.

Tamer, 'Dünya üzerinde insanlığı tehdit eden en önemli problemlerden biri olan bağımlılığın en tehlikeli ayağı uyuşturucu madde kullanımıdır. Sigara ile başlayan bağımlılık sürecinin özellikle erken yaşlarda hızlı bir şekilde uyuşturucu madde kullanımına dönüşmektedir. Yapılan araştırma ve istatistiki sonuçlara baktığımızda maalesef madde kullanım yaşı 11 yaşa kadar düşmüştür. Sosyal problemler, göç, aile ilişkileri, kimlik sorunları ve sınırımızda yaşanan kargaşalardan ötürü de kullanım ve temin noktasında sayı her geçen gün artabilmektedir. Türkiye ne yazık ki büyük bir uyuşturucu trafiğinin geçiş noktasında yer almakta ve bu sebeple hem kullanımı hem de mücadele noktasında daha fazla gayret göstermesi gerekmektedir' dedi.

Çocukların ve gençlerin zararlı maddelerden uzak durmasında ilk görevin aileleri olduğunu vurgulayan Tamer, 'Terör örgütlerinin de maddi kaynak olarak kullanmakta olduğu bu maddelerin bir şekilde engellenmesi ve yeni bağımlılıkların önlenmesi için toplumsal duyarlılığın daha fazla olması gerekmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin başta kendilerine sonra da toplum hayatımıza zarar verecek madde kullanımlarından korunması adına, ilk görev ailenin olmakla birlikte medyadan siyasete, emniyetten eğitimcilerimize kadar çok geniş yelpazede kişiye önemli görevler düşmektedir. Uyuşturucu madde kullanımının daha fazla cana sebep olmaması ve hayatımızdan silinmesi için topyekün bir mücadele şarttır. Bu noktada tüm kesimlerin daha fazla duyarlı olmalarını ve bu mücadeleye destek vermelerini ümit ediyoruz. Kaçakçılık ve uyuşturucu kullanımı noktasında sahada mücadele eden emniyet görevlilerimize de kolaylıklar diliyoruz diye konuştu.

Haber Ara