Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Maçın ardından

Maçın ardından

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-29 00:42:13

Maçın ardından
Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'a 4-0 yenilen Gaziantepspor'un teknik direktörü Mutlu Topçu, art arda gelen ve golle sonuçlanan iki duran topun, kendilerini oyun disiplininden uzaklaştırdığını söyledi.

Topçu, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarıda biraz geriye yaslandıklarını ve hücumlarının tamamen kontra ataklar şeklinde geliştiğini belirtti.

Oyunu ikinci bölgede karşılamayı planladıklarını kaydeden Topçu, şöyle konuştu:

"Kaliteli ayaklar bizim geriye yaslanmamıza neden oldu. İlk yarı bunun mücadelesi şeklinde geçti. Aradığımız pozisyonlar daha çok uzaktan şut şeklindeydi. İkinci yarı ise biraz daha farklı bir oyun oldu. Beşiktaş risk alıp ikinci yarıya çift santrfor ile başladı. Bu açıkçası bizim işimize yaradı. Orta sahayı biz aldık. Dolayısıyla daha rahat çıkmaya başladık, rakibi daha önde karşılamaya başladık. Bunun akabinde de pozisyonlar bulmaya başladık."

Maçın kırılma anlarının olduğunu ifade eden Topçu, "Bunlardan bir tanesi Muhammet'in oyundan çıkışı. Bu zorunlu değişiklik ofansif anlamda çok etkiledi. Art arda gelen ve golle sonuçlanan iki duran top, bizi oyun disiplininden uzaklaştırdı. Bu bizim için büyük bir zaaf. Milli takım arasında eksikliklerimizi giderip, bu zaaflarımızı konuşacağız. En iyi şekilde Akhisar Belediyespor maçına hazırlanmaya çalışacağız" diye konuştu.

Muhammet Demir'in durumu hakkında bilgi veren Topçu, futbolcusunun ısınma esnasında baş dönmesi şikayeti yaşadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Muhammet'in, ısınma esnasında başı dönmüştü. Sonra kendisi bir şeyinin olmadığını ve devam edebileceğini söyledi. İlerleyen dakikalarda da demek ki durumu arttı ve değişiklik istedi. Biz de mecburen değiştirdik. Muhammet bu takımın önemli bir oyuncusu. Bizim ofansif gücümüze çok katkı sağlıyor. Tabi ki onun olmayışı topu ileride tutmamız açımızdan sıkıntı oluşturdu."

Haber Ara