Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Macaristan-Sırbistan sınırında yapılan tel örgü

Macaristan-Sırbistan sınırında yapılan tel örgü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-25 17:19:34

Macaristan-Sırbistan sınırında yapılan tel örgü
Macaristan, yasa dışı göçü engellemek için Sırbistan sınırına 13 Temmuz'da çekmeye başladığı tel örgüyü 31 Ağustos'a kadar bitirecek.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, 175 kilometrelik Sırbistan sınırında başlanan tel örgü çekme işlemlerinin bitirileceği tarihin üç ay öne çekildiğini açıkladı.

Viktor Orban, "Sırbistan sınırına çekilen tel örgü ile teknik çalışmaları hükümet onaylamış durumda. Bitiş tarihinde de bazı düzeltmeler yapıldı" dedi.

Orban, "Macaristan'a güneyden gelen yasa dışı göç büyük baskı oluşturuyor. Bunun yanı sıra bazı AB ülkeleri de yasa dışı göçmenleri Macaristan'a yollamaya çalışıyor. Atılan bu adımlarla Macaristan'a göçte büyük bir azalma bekliyoruz" diye konuştu.

Başbakan, Kuzey Afrika ülkelerinin daha önce Avrupa'yı göçten koruduğunu ama bu ülkelerin dağılmasıyla koruma hattının ortadan kalktığını ve Avrupa'nın korumasız kaldığını savundu. Orban, "Yasa dışı göç Macaristan'ın ve Avrupa'nın ortak değerlerini, kültürünü tehdit ediyor. Bugün Avrupa'nın, Avrupalıların değerleri, yaşam biçimleri ve ulusal yapılarının geleceği söz konusu. Biz Avrupa'nın Avrupalılara ait kalmasını, bunun yanında Macaristan'nın da Macarlara ait kalmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Macaristan hükümeti, haziran ayında, yasa dışı göçü engellemek için Sırbistan sınırını 3 metre yüksekliğinde, 175 kilometre uzunluğunda tel örgüyle kapatma kararı almıştı. Tel örgünün yapımına 13 Temmuz'da başlanmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara