Dolar

32,5903

Euro

34,8084

Altın

2.422,61

Bist

9.645,02

Macaristan'da yasa dışı göç tartışmaları

Macaristan'da yasa dışı göç tartışmaları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 22:28:13

Macaristan'da yasa dışı göç tartışmaları
Macaristan, Avusturya ve Sırbistan İçişleri Bakanları yasa dışı göçe karşı iş birliği anlaşması imzaladı.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de, Avusturya, Macaristan ve Sırbistan İçişleri Bakanları, sınır kontrolü ve insan kaçakçılarıyla mücadele konusunda iş birliği anlaşması imzaladı.

Görüşmeler sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner, imzalanan mutabakat zaptının en önemli noktasının, sınır kontrolü ve insan kaçakçılığına karşı ortak mücadele olduğunu, ayrıca bu konularda AB'nin yetkili kurumlarını da ortak çalışma içine dahil etmek istediklerini söyledi.

Johanna Mikl-Leitner geçen yıl Kosovalı mülteciler dalgasıyla karşılaştıklarını belirterek, 'Geçen yıl Avusturya'ya günlük yaklaşık 500 Kosovalı iltica başvurusunda bulunuyordu. Macaristan-Avusturya ortak çalışmalarının neticesinde rakam şimdi 10-20'ye düşmüş durumda' dedi.

Avusturyalı Bakan ayrıca Macar-Sırp sınırına 80 sınır polisi yollayacaklarını da söyledi.

Sırbistan İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanovic, ülkesinin AB üyesi olmak istediğini belirterek, 'Sırbistan AB üyesi olmak istiyor. Bu konuda daha ileri gidebilmek için her şeyi yapıyoruz. Sırbistan da yasa dışı göç ile mücadele ediyor. Sırbistan-Makedonya sınırını Macaristan ile beraber korumaya çalışıyoruz' diye konuştu.

Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter ise 'modern göç' ile karşı karşıya olduklarını belirterek, 'Pazartesi gece yarısı itibariyle, bu yıl Macaristan'da 67 bin kişi iltica talebinde bulundu. Macaristan'ın kapasitesi tamamen doldu. Bundan sonra göçmenleri çadırlara, konteynerlere yerleştirebileceğiz. Ya da çok defa açık hava da kalmaları gerekecek' ifadelerini kullandı.

Haber Ara