Dolar

32,5692

Euro

34,7313

Altın

2.485,64

Bist

9.524,59

Perinçek'in mesaisi yoğun: Önce Ahmedinejad sonra Esed

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki heyet Beşar Esed'i ziyaret ederken Atatürk Havalimanı'nda eski İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'la da görüştü.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-03-01 11:09:45

Perinçek'in mesaisi yoğun: Önce Ahmedinejad sonra Esed

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile görüşmeye giden Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve beraberindeki heyet, ziyaret öncesinde Atatürk Havalimanı'nda İran eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüştü.

Vatan Partisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Türkiye ve İran arasında bin yıllık kadim bir dostluğun olduğunu ifade eden Perinçek, "Biz bir milletiz. Bin yıllık dostluğumuz var. 1074 yılında Kaşgarlı Mahmud'un Divanı Lugat-it Türk'te söylediği gibi 'Börksüz baş, Farssız Türk olmaz. Bu kadim dostluğumuz sayesinde Türkiye, İran, Irak, Suriye, Lübnan işbirliği yapacak ve bölgeye barış gelecek. Emin olun Türkiye'de yakın dönemde İran'ın gerçek dostları hükümet olacak" ifadelerini kullandı.
 
Ahmedinejad ise Türkiye'de kendisini vatanında gibi hissettiğini belirterek, İran ve Türkiye'nin el ele verirse tüm sorunların üstesinden geleceğini kaydetti.
 
Türkiye'nin ve İran'ın yükselmesini Batılı kuvvetlerin istemediğini savunan Ahmedinejad, "Biz Türkiye'nin yükselmesiyle iftihar ederiz" değerlendirmesinde bulundu.
 

Haber Ara