Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

İç güvenlik yasası gözden geçirilecek mi?

CNN Türk'te Şirin Payzin tarafından yönetilen 'Ne oluyor' programına katılan Hüseyin Yayman, 'İç Güvenlik Paketi'nin tekrar gözden geçirileceğine dair iddiaları yorumladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-03-01 00:57:40

İç güvenlik yasası gözden geçirilecek mi?

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

CNN Türk'te yayınlanan ve Şirin Payzin'in yönettiği 'Ne oluyor' programında konuşan Hüseyin Yayman, iç güvenlik paketinin yeniden tartışmaya açılmayacağını ve konunun çözüm süreciyle ilgisi olmadığını söyledi.

"Kesinlikle bir değişiklik olmayacak. Bunun çözüm süreciyle ilgisi yok. Konukların söylediklerine katılmıyorum. Adım adım gitmek gerekiyor. Ortada bir iktidar var, beğenirsiniz beğenmezsiniz, görüşlerine katılırsınız katılmazsınız. Tabii ki Türkiye'de hepimizin ortak amacı evrensel ölçekte bir demokrasi kurmak. Tayyip Erdoğan da herşeyin mükemmel olduğunu iddia etmiyor. 'Biz burada İskandinav ülkeleri kalitesinde bir demokrasi kurduk' demiyor. Eksikler var ve bu eksikleri de kapatmak istiyor. Bunu da söylemler üzerinden değil reformlar üzerinden ortaya koymak istiyor. Yapılan reformlara ve düzenlemelere baktığınızda, insan hakları ve özgürlükler alanında, devletin yeniden yapılandırılması anlamında, devlet - yurttaş ilişkileri bağlamında bu hükümetin yaptıkları var. Diğer tarafta 'Baldıran zehri içmek pahasına ben bu meseleyi çözmek istiyorum' diyen bir cumhurbaşkanı var. Bir taraftan hem iktidarda kalacak hem de süreci devam ettirecek."
ifadelerini kullanan gazeteci - yazar Hüseyin Yayman'a göre iç güvenlik yasasının bir bütün olarak Meclis'ten geçmesi noktasında hükümet kanadında konsensüs var.

İki haftadır Meclis gündeminde olan iç güvenlik paketine muhalefet itiraz ederken iktidar kanadı yasanın bir değişikliğe uğramadan Erdoğan'ın onayına sunulmasında ısrarlı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın neredeyse bütün konuşmalarında değindiği iç güvenlik paketi polisin yetkilerini arttırdığı ve anti - demokratik olduğu iddialarıyla yoğun eleştiriler alıyor.






Haber Ara