Dolar

32,3694

Euro

34,9629

Altın

2.325,75

Bist

9.071,02

Hamas: M.Abbas Kudüs'ten vazgeçmiştir

Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar, Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, Filistin devletinin, tarihi Filistin topraklarının yüzde 22’si üzerine kurulmasını kabul etmesini 'Kudüs'ten vazgeçmek' olarak yorumladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2014-11-28 02:12:09

Hamas: M.Abbas Kudüs'ten vazgeçmiştir

Gazze kentinde Hamas’ın öğrenci kollarının Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu için düzenlediği etkinlikte konuşan Zehhar, "Kim ki tarihi Filistin topraklarının yüzde 22’siyle yetindiğini söylerse bu, Kudüs’ten vazgeçtiği anlamına gelir" dedi.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kurtuluşunun, İsrail’in ve bazı Filistinlilerin zannettiğinden daha yakın olduğunu belirten Zehhar, "El-Asfu'l-me'kul (Yenmiş ekin yaprakları) savaşında Filistin’in nasıl kurtulabileceğini anladık" ifadesini kullandı.

Zehhar ayrıca "direnişi, Batı Şeria’nın her köşesine taşımanın Hamas’ın mukaddes görevi olduğunu" ifade etti.

Gazze’nin Mısır için tehdit oluşturmadığını aksine "Mısır’ı İsrail işgalinden koruduğunu" savunan Zehhar, "Hamas’ın silahı, sürekli işgalci İsrail’e yönelecek ve hiçbir zaman yönünü değiştirmeyecektir” diye konuştu.

MAHMUD ABBAS "TARİHİ FİLİSTİN'İN YÜZDE 22'Sİ" DEMİŞTİ
Filistin Devlet Başkanı Abbas geçen pazartesi Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Yılı etkinlikleri çerçevesinde New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada, "Filistin halkı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu (BMGK) kararları çerçevesinde Filistin-İsrail çatışmasına son vermek ve mülteci Filistinliler meselesinde adil anlaşmaya varmak amacıyla tarihi Filistin topraklarının yüzde 22'siyle yetinmeye hazır" demişti.

Tarihi Filistin topraklarının yüzde 22’si, 1967 sınırları içerisindeki toprakları ve Doğu Kudüs’ü kapsıyor. Hamas Hareketi ise Filistin devletinin başkentinin Kudüs'ün tamamı olması gerektiğini savunuyor.

Haber Ara