Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Demirtaş: Barış hepimize lazım

Selahattin Demirtaş, ''Saldırılar, hakaretler, tehditler, haksızlıklar oldu ama yılmadık, bıkmadık. Çünkü barış hepimize lazım' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2014-11-23 16:51:55

Demirtaş: Barış hepimize lazım


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''Saldırılar, hakaretler, tehditler, haksızlıklar oldu ama yılmadık, bıkmadık. Çünkü barış hepimize lazım, çünkü barış bugünün yarının işi de değil. Yüzlerce, binlerce yıl da geçse barıştan vazgeçemeyiz. İnanın ki, bakınız herhalde hükümet cephesinden bazıları herhalde bu görüşme trafiğinin yeniden başlamasından rahatsız olacak ki; tahrik etmeye çalışıyorlar" dedi.

Demirtaş, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen HDP Bursa İl Kongresinde yaptığı konuşmada, partilerinin Türkiye siyasetine getirdiği temel bir farkın olduğunu söyledi. ''Fark şudur; biz hak ve özgürlüklerde asla hiç kimseyi ayırmayacağız" diyen Demirtaş, şunları kaydetti:

"Biz parti yönetiminde kaç kişi Türk'tür, Kürt'tür, Çerkez'dir, Alevi'dir, Sünni'dir bilmiyoruz. Çünkü bizler ezilenler, hep birlikte yola çıktıysak birbirimizin kimliğini sorgulamayacağız, birbirimizin değerlerine, diline, kültürüne, inancına saygı duyacağız, onu kutsal bileceğiz. Bizim işimiz o insanı olduğu gibi kabul etmek, onun hakkını her yerde savunmaktır. Ülkede bunu savunabilecek bizden başka hiçbir parti yoktur. Hele hele Soma ile Ermenek ile Yüksekova'yı, Cizre'yi, Kobani'yi aynı çatı altında buluşturursak biz o zaman geleceğimizi özgürce kurabiliriz.''

"BİZ O YIRTIK AYAKKABI GİYEN AMCANIN YANINDA OLACAĞIZ"

''Bir fotoğraf var bugünlerde çok dolaşıyor. Yırtık bir lastik ayakkabı var, bin odalı sarayı var'' ifadesini kullanan Demirtaş, ''İşte biz Ermenek'te o yırtık lastik ayakkabıyı giyen o amcanın yanında olacağız. O lastik ayakkabının, sultanın sarayından daha değerli olduğunu unutmadan siyaset yapacağız, halkla birlikte omuz omuza siyaset yapacağız'' diye konuştu.

Haber Ara