Dolar

32,3264

Euro

35,0746

Altın

2.300,17

Bist

8.994,25

Esed rejimi kuşatma bölgesinde saldırıyor

Esed rejimi ile muhalif güçler arasında Halep'teki kuşatma bölgesinde en yoğun çatışmalardan biri yaşandı. Rejime bağlı uçaklar gün boyu sivillerin yaşadığı köyleri havadan vurdu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2014-11-23 16:45:20

Esed rejimi kuşatma bölgesinde saldırıyor

Esed rejimine bağlı askeri birlikler tarafından başlatılan kuşatma harekâtı 50. gününe girerken 22 Kasım gecesi, muhaliflerle, ordu güçleri arasında kuşatma sürecinin en şiddetli çatışmaları yaşandı.

Gece boyu havadan ve karadan muhalif mevzileri bombalayan ordu güçleri çok sayıda yerleşim birimini de hedef aldı.
Biyenun, Hayyan, Hereitan, Mesakin, Beydin ve Handerat bölgeleri gece boyu bombardımanların hedefi oldu. Muhalif kaynaklar, bombardımanlar sonrası 15 can kaybı ve çok sayıda yaralı olduğunu bilrdirdiler.

Muhalifler Nübbul ve Zehra köylerine saldırdı

Ordu güçlerinin mevzilendiği Handerat köyü ile Handerat'a 15 kilometrelik bir uzaklıkta bulunan Nusayrilerin yaşadığı Nübbul ve Zehra köylerine bu sabah itibarı ile muhalif birlikler tarafından saldırı başlatıldı.

Ceyşul Mücahidin öncülüğünde başlatılan saldırı sebebiyle Halep ve Kilis arasında ulaşımın sağlandığı Anedan yolu ulaşıma kapatıldı.

Ceyşul Mücahidin Grubu, çatışmalarda Macid Kermen isimli üst düzey bir komutanının hayatını kaybettiğini duyurdu.
Halep Askeri Meclisi Başkanı Zahir Sakit, Halep’in ve Suriye’nin kaderinin bölgede devam etmekte olan savaşa bağlı oldğunu belirtti.

Zahir Sakit, kritik bir durumda bulunan Halep’in düşmemesi için var güçleriyle direndiklerini ifade etti.

Nübbul ve Zehra köyleri Esed rejimi için stratejik öneme sahip 60 bin nüfuslu Nusayri köyleri. Köyler Halep merkeze 20 kilometre mesafede.

İslami Cephe ise, Şeyh Neccar ve Halep Merkez Cezaevi arasında bulunan ve Esed Güçlerinin kontrolünde bulunan Biric köyüne yapılan baskınla Esed rejimine bağlı beş kişinin esir alındığını duyurdu.

YILMAZ BİLGEN / AL JAZEERA

Haber Ara