Dolar

32,3310

Euro

35,1140

Altın

2.309,53

Bist

9.079,97

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu karikatür gibi adam

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'daki ziyareti esnasında Başbakan Davutoğlu'na ağır sözler sarf etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2014-11-23 12:48:26

Kılıçdaroğlu: Davutoğlu karikatür gibi adam


Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li milletvekillerinin MİT tarafından fişlendiğini gösteren belgelerin gazetelerde yayınlandığını bildirdi.

"ESPRİ ZEKASI GELİŞMEMİŞ"

Kılıçdaroğlu, partisinin bölge toplantısı için geldiği Antalya'da Konyaaltı Belediyesince yaptırılan emekliler kahvesini ziyaret etti. Burada emeklilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, CHP'nin Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından dinlendiği iddialarına ilişkin bir milletvekillerinin espriyle yanıt verdiğini ifade ederek, "Ancak Başbakan Davutoğlu'nun espri zekası fazla gelişmemiş. Espriyi zeki insanlar üretirler" dedi.

"DAVUTOĞLU KARİKATÜR GİBİ ADAM"

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yıpratılmaması için herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Elbette hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Ama öyle bir noktaya geldik ki MİT'in içerisindeki bir grup AKP'ye hizmet ediyor. Almanya istihbarat örgütü Gestapo'nun özelliği istihbaratı devlete değil hükümete vermiş olmasıydı. Hükümet derken o dönem iktidarda olan partiye hizmet etmesidir. Eğer devletin bir kurumu bir partiye hizmet eder konuma gelirse bu doğru olmaz. MİT bunu yapıyor, başkaları yapmıyor mu? Davutoğlu'na söyleyeyim. CHP'ye oy veren köylere gitsin, muhtarlara sorsun. O köylere valiler, kaymakamlar hizmet götürüyor mu götürmüyor mu? Muhtarlar CHP'ye oy verdikleri için hizmet alamadıklarını söylüyorlar. Tanık mı olmak istiyor. Gitsin köylerin yoluna baksın, suyuna baksın. Bırakın MİT'i. Biz bunları biliyoruz. Ben devleti ondan iyi tanırım. O devleti bilmez, tanımaz. Ayakları yere basmaz. Ne söylediğini bilmez. Gerçekten de üzülerek söylüyorum. ama karikatür gibi adam. Ne söyleyeyim. Siz devleti nasıl bilmez, tanımazsınız. Kendisiyle yaptığım özel toplantılarda hangi bilgileri hangi duyarlılıkla aldığımı söyledim. Önündeki kamu görevlisi (o telefonu ben ettim) diye söyledi. Onun haberi yoktu ama benim haberim vardı. Onun bilgisi yoktu ama benim vardı. Ben bu devlete 27,5 yılımı verdim. Devlet nasıl çalışır, mekanizmalar nasıl çalışır çok iyi bilirim. O, ayakları yere basmıyor."


Haber Ara