Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Peşmerge'yi canlı yayında kurban keserek karşıladılar (Video)

Habur sınır kapısında Kobani'ye gidecek olan Peşmerge'ye coşkulu bir karşılama gösteren kitle canlı yayında kurban kesti...

10 Yıl Önce Güncellendi

2014-10-29 00:38:10

Peşmerge'yi canlı yayında kurban keserek karşıladılar (Video)

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Kobani'ye karayoluyla Erbil'den yola çıkardığı peşmerge konvoyu saat 22.00 sıralarında Zaho kentine ulaştı. Konvoyun sık sık önünün kesilip sevgi gösterilerinde bulunulduğu gerekçesiyle sınıra ulaşmasının geciktiği belirtildi.

CANLI YAYINDA KURBAN KESTİLER!
Habur Sınır Kapısı'nda ise konvoyun gelmesinden saatler önce gümrüklü sahada bekleyen tüm araçların işlemleri bitirilerek, saha boşaltıldı. Bu sırada Habur Sınır Kapısı önünde toplanan yaklaşık bin kişi yolun kapanmasına neden oldu. Özellikle Rojavalı Kürtlerin büyük ilgi gösterdiği Peşmerge güçleri sınırda sloganlar ve kurban kesilerek karşılandı. Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw televizyonu ise kurban kesilme anını canlı yayında ekrana taşıyarak şaşırttı.


POLİS MÜDAHALE ETTİ
Sık sık peşmergeler lehine slogan atan ve ellerinde Kürt bayrağı bulunan kalabalığa polis dağılıp yolu açmaları için uyarıda bulundu. Bu sırada yaşanan arbedede bekleyenlerden bir grup polise taşlı saldırıda bulundu. Atılan taşlardan Habur girişindeki kulübelerin de camları kırıldı. Polis, de taş atanlara gaz bombası ile müdahalede bulundu. Grubun dağılmayıp taş atmayı sürdürmesi üzerine polis havaya uyarı ateşi açtı.

Polis, sık sık dağılıp yolu açmaları istemelerine üzerine DBP'liler araya girerek, bekleyen büyük bölümünü Habur Sınır Kapısı'ndan uzaklaştırdı. Habur Sınır Kapısı'nda geniş güvenlik önlemleri alınarak konvoyun gelişinin beklenmesi sürüyor.

 

Haber Ara