Dolar

32,3668

Euro

35,0280

Altın

2.325,52

Bist

9.123,64

HDP’den Hakkari ve Kars açıklaması

HDP, Kars ve Hakkari’de yaşanan ölümler üzerine, yeniden beliren çatışma riskine karşı kaygı duyduğunu belirterek, çözüm adımlarının hızlandırılmasının acil ihtiyaç olduğunu açıkladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2014-10-25 22:40:57

HDP’den Hakkari ve Kars açıklaması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) 23 Ekim günü Kars’ın Kağızman ilçesinde 3 PKK’linin ve bugün de Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 3 askerin hayatını kaybetmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

HDP, yaşanan ölümlerin üzüntü ve kaygı verici olduğunu belirterek çözüm adımlarının hızlandırılmasına acil ihtiyaç olduğunu açıkladı.

HDP açıklamasında şunlar ifade edildi:
“Yaşananlardan dolayı üzgün ve kaygılıyız. Çünkü Türkiye’de yeniden çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz.

“Kaygılıyız. Çünkü bu gelişmelerin Ortadoğu’nun bugünkü durumunda Türkiye’yi son derece tehlikeli bir ortama doğru sürükleyeceğini biliyoruz.

“Bu toprakların en kadim meselelerinden birini çözmek için daha fazla beklenmemelidir. Kalıcı bir barış için herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki, doğru ve gerekli adımlar atıldığında kalıcı barışın sağlanması çok yakın bir gelecekte mümkün olabilir.

“Halkların Demokratik Partisi olarak yaşanan bu acıların tekrarlanmamasını temenni ediyor, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyoruz.”

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara