Dolar

32,5149

Euro

34,9470

Altın

2.430,13

Bist

9.804,18

Genelkurmay'dan Hakkari açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada saldırıda ölenlerden birinin uzman çavuş, ikisinin ise er olduğu ve saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiği bilgisi verildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2014-10-25 18:20:26

Genelkurmay'dan Hakkari açıklaması

Ajansların haberine göre; Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Cengiz Topel Caddesi üzerinde saat 16.00 sıralarında yüzleri maskeli 3 kişinin silahlı saldırısına uğrayan 1 uzman çavuş ile vefat etti. Askerlerden ikisi olay yerinde biri ise kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Maskeli iki kişi, başlarından vurdu
Hakkari Valisi Yakup Canbolat, şehit olan askerlerin, Ramazan Gülle, Yunus Yılmaz ve Ramazan Köse olduğunu açıkladı. Caddenin kalabalık olduğu sırada yüzlerindeki maskelerle saldırıyı gerçekleştirenler , askerleri başından vurdu. Askerlerden ikisi olay yerinde şehit oldu, biri ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hakkın rahmetine kavuştu.

Vali Canbolat, saldırının, Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir iş merkezinin önünde gerçekleştiğini kaydetti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama
Saldırıya ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından; 25 Ekim 2014 günü saat 16.00'da, Hakkâri İli Yüksekova İlçe Merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı ve sabırlar dileriz."

Karakola elektrik malzemesi almaya gelmişlerdi
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, saldırıya uğrayan askerler, Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Harunan Karakolu'nda görevliydi ve karakola elektrik malzemesi almak için Yüksekova'ya gelmişti.

Saldırının duyulması üzerine çevreyi güvenlik çemberine alan polisler, eşkali belirlenen saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

Haber Ara