Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Bin Ladin'i yakalayan CIA ajanı Michael Scheuer: ABD IŞİD'e karşı savaşmamalı

Bin Ladın'i yakalama timinin başkanı eski CIA ajanı Michael Scheuer, ABD'nin Arap devletler birlikte IŞİD'e karşı başlattığı savaşı kaybedeceğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2014-10-06 12:41:00

Bin Ladin'i yakalayan CIA ajanı Michael Scheuer: ABD IŞİD'e karşı savaşmamalı
 Usame Bin Ladın'i yakalama timinin başkanı eski CIA ajanı Michael Scheuer, ABD'nin Arap devletlerle birlikte IŞİD'e  karşı başlattığı savaşı kaybedeceğini söyledi.

Usame bin Ladin'in 1996 yılında Amerika'ya savaş ilan etmesinden bu yana geçen sürede, ABD halkının dürüst ve zeki olmayan yöneticiler seçtiğini belirten Scheuer, bu yöneticilerin ABD'yi, İslam'a karşı tarihindeki en kanlı savaşlardan biri olacak bir dünya savaşına doğru sürüklediğini söyledi.

ABD'nin IŞİD'e  karşı başlattığı savaşta vereceği zayiatın, Afganistan ve Irak savaşlarında ölen ve sakat kalan ABD askerlerinden çok daha fazla olacağını söyleyen Scheuer, ABD'nin İIŞİD'e  karşı neden savaşa girmemesi gerektiğini maddeler halinde özet olarak şöyle açıkladı:

IŞİD' e karşı savaşa girmemeliyiz çünkü İslam Devleti, Batılıların kafalarını keserek Amerika'yı müdahele etme tuzağına çekmek istiyor. Neden? Çünkü ABD'nin müslümanların yaşadığı bir devlete müdahele etmesi, İslam Devleti'nin daha çok bağış, adam ve halk desteği kazanması anlamına geliyor. ABD'nin Irak ve Suriye'ye müdahelesi, belli bir zaman sonra, durdurmayı hedeflediği şeyi daha daha da berbat hale getirecek.

* IŞİD'e  karşı savaşa girmemeliyiz çünkü bu savaşı tekrar kaybedeceğiz ve böylece Müslümanlar arasında ABD'nin süper güç olarak bittiği, düşmanlarını yok etme konusunda isteksiz olduğu ve sabırla ve fedakarlıkla yenilebileceği algısına katkıda bulunacak. ABD, İngiltere, Kanada ve Avustralya, Irak'ta ve Afganistan'da İslami direnişi yenme konusunda nekadar beceriksiz olduklarını zaten kanıtladılar.

* IŞİD'e karşı savaşa girmemeliyiz çünkü düşünmeden ve kanunsuzca hareket eden Barak Obama, kongreden onay almadan Suriye'ye saldırarak anayasayı tekrar çiğnedi. ABD, despot Arap rejimlerle bir koalisyon kurarak, sünni müslümanları, kendilerini ezen bu despot rejimlerin ABD'nin desteğiyle ayakta durdukları düşüncesine sevkedecek.

* IŞİD'e karşı savaşa girmemeliyiz çünkü biz millet olarak iflas ettik. Müdahele daha da uzayacak ve bize fevkalade pahalıya patlayacak. İslam Devleti'nin hedefi zaten ABD'yi ekonomik olarak çökertmek.

* İŞİD'e karşı savaşa girmemeliyiz çünkü Obama ve hükümeti, 'Amerikalıları koruma' adına, ABD anayasasını ve İnsan Hakları Beyannamesini çiğnemeye devam edecek.

*IŞİD'e karşı savaşa girmemeliyiz çünkü biz Kuzey Amerika kıtasında yaşıyoruz ve düşmanımız bize ulaşmak için gerekli olan deniz ve hava gücüne sahip değil."

Kaynak: non-intervention.com
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara