Dolar

32,5698

Euro

34,9369

Altın

2.425,46

Bist

9.722,09

İslami Cephe'den sert operasyon ve IŞİD açıklaması!

ABD öncülüğünde kurulan koalisyonun Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı başlatılan operasyona İslami Cephe'den açıklama geldi..

10 Yıl Önce Güncellendi

2014-09-27 22:03:55

İslami Cephe'den sert operasyon ve IŞİD açıklaması!

ABD öncülüğünde kurulan koalisyonun Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı başlatılan operasyona İslami Cephe sert bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada operasyonun asıl amacının başka olduğu, IŞİD'in büyümesinde uluslararası odakların ve Esed'in yarattığı ortamın etkili olduğu söylendi.

İşte İslami Cephe'nin o açıklaması:

RAHMAN VE RAHİM OLAN ALLAHIN ADIYLA
Mümin, sabırlı, zulme karşı direnişle karşı koyan hakkımız’a beyanattır; Dünya yıllardır bu zulme kulaklarını tıkamış mazlumun bağırışını görmemezlikten gelmiştir. Esad’ın rejiminin eli devlet terörü ve katliamıyla mütefikleri’nin gönderdiği silah ve güçlerle beraber masum halkı katletmiştir, bu sebeple binlerce masum insan öldü, çocuk yaşlı, kadın, erkek ve bunlar gibi tutuklanan, yaralı ve sakatlar olmuştur, milyonlarca kişide ülkenin içine ve dışına iltica edip evsiz kalmıştır.

Mübarek direnişimiz dördüncü yılında ve bütün bunlar kılını bile kıpırdatmayan kulağını ve gözünü kapatmış dünyanın gözü önünde olmuştur, halkın kendini savunması için en önemli silahları ölüm uçakları ile ellerinden alındı, bütün çabasını halkın güvenliğini sarsmak, Suriye’yi karışıklık doğuran bir alana çevirmek için harcamıştır.

Bunun için şu noktalar dikkat çekmek isteriz:
1-Terörle mücadele gibi uyduruk bahanelerle ölümler, insanların evsiz kalması ve korku ile yaşamak gibi acılarımızı arttıracak herhangi bir ortaklığı, askeri veya siyasi anlaşmayı reddettik. Yapılan bu saldırılarda halkımıza bir imtihan olduğunu ve batının nifakının devam ettiğini görüyoruz.

2-Bu olayı reddetmemiz daha önce çektiklerimizden ve batının savaş açtığını iddia ettiği teröre karşı kendimizi savunmak içindir. IŞİD’in (Irak Şam örgütünün) ortaya çıkmasında katil Esad rejimi başrol oynamıştır, bu da uluslararası devletlerin hoşuna gitmiş olup susmakla destek vermiştir.

3-Sivil halkımızın ve katil rejime karşı çıkan, Suriye’yi ondan özgürleştirene kadar savaşacak direnişçilerimizin hedef alınmaması konusunda uyarımızı yapıyoruz. Esad ve yandaşlarına karşı olan savaşımız onu indirinceye kadar devam edecektir.

4-Bu operasyonda Esad güçleri ve karargâhlarının tamamen tarafsız bırakılmasını uygun bulmuyoruz, asıl devlet terörünü uygulayan odur.

Herkes emin olsun ki direnişe katkıda bulunan ve direnen herhangi bir güce yapılacak saldırı rejimin fırsatı kollayıp masum halktan daha fazla insanı öldürmesine yol açacaktır.

AHRARU EL ŞAM İSLAMİ HAREKETİ-LİVA EL TEVHİD-LİVA EL HAK
KÜRT İSLAM CEPHESİ-ECNAD EL ŞAM İSLAM BİRLİĞİ



Haber Ara