Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

AK Parti MYK başladı

AK Parti'de genel başkanlık ve başbakanlık koltuğuna oturacak ismin belirleneceği MYK Erdoğan başkanlığında toplandı. Beş gündür parti teşkilatı ve vekillerin eğilimini değerlendiren Erdoğan, başbakanı açıklayacak. Bu ismin Davutoğlu olması bekleniyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2014-08-21 14:54:04

AK Parti MYK başladı

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplandı. Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, AK Parti Genel Merkezinde basına kapalı düzenlenen toplantı saat 14.55'te başladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti'de genel başkanın belirlenme sürecine ilişkin soru üzerine Kurtulmuş, "Bugün Merkez Yürütme Kurulu'nda son karar, son değerlendirmeyi Sayın Genel Başkanımız yapacak ve ondan sonra haftaya ayın 27'sindeki genel kurulda genel başkan olacak arkadaşımız belirlenecek. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah partimiz için, Türkiye için ve bütün İslam dünyası için hayırlı olur" dedi.

Bir gazetecinin belirlenecek ismin kamuoyuna duyurulup duyurulmayacağını sorması üzerine Kurtulmuş, "Büyük ihtimalle Sayın Başbakanımız gerekli değerlendirmeleri yapacak ve açıklamalar yapılacak" diye konuştu.

"Yazılı bir açıklama mı bekleyelim?" sorusuna ise Kurtulmuş,"Bilemiyoruz, toplantıdan sonra hep beraber göreceğiz" karşılığını verdi.

Kurtulmuş, "İstişare süreci gerçekleşmişti, istişarelerin sonuçlarına bakma imkanınız oldu mu?" şeklindeki soruyu ise, "Bugün toplantıda görüşülecek. Sayın Başbakanımız ondan sonra bütün sonucu kamuoyuyla paylaşacak" şeklinde yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, Köşk'e çıktıktan sonra AK Parti genel başkanlığı ve başbakanlık koltuğuna oturacak ismi, parti teşkilatıyla yaptığı istişareler sonucu 5 günlük kampta değerlendirdi.

Erdoğan, bugün yapılan MYK'da bu temayüllere göre AK Parti'nin yol haritasını çizecek. Teşkilatın ve milletvekillerinin büyük çoğunluğunun genel başkanlığa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ismini önermeleri dikkate alındığında hükümetin Davutoğlu başkanlığında kurulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Haber Ara