Dolar

32,3294

Euro

35,0613

Altın

2.284,99

Bist

8.982,03

Efkan Ala'dan Lice'deki heykel açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır Lice'deki provokasyonunun derin yapılar ile derin PKK'nın işbirliğinin sonucu olduğunu söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2014-08-21 11:39:55

Efkan Ala'dan Lice'deki heykel açıklaması

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nde PKK mezarlığına Mahsum Korkmaz heykelinin dikilmesi ve kaldırılması sırasında yaşanan olayların çözüm sürecini hedefleyen 'derin bir provokasyon' olduğunu söyledi.

DERİN YAPILAR İLE DERİN PKK'NIN İŞBİRLİĞİ

Ala, "Bu olay, sürecin olumlu sonuçlanmasını istemeyen, sürekli kandan ve problemden beslenen derin yapılar ile derin PKK'nın işbirliğinin sonucudur. Bu tür provokasyonlardan medet uman ucuz siyasetin Türkiye'ye kazandıracağı hiçbir şey yoktur" dedi.

HEYKELİ KALDIRIN EMRİ ALA'DAN

Savcılık, mahkeme ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Jandarma Genel Komutanı ile ve Diyarbakır Valisi'ne verdiği heykelin kaldırılması talimatı 19 Ağustos'ta uygulandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala, yaşananların ikinci aşamaya geçmek üzere olan Çözüm Süreci'ni hedef alan derin bir provokasyon olduğunu söyledi.

DERİN BİR PROVOKASYONDUR

Ala, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Bu derin bir provokasyondur. Türkiye büyük bir problemini çözmeye çalışıyor. Bu problem Türkiye'ye ağır maliyetler ödetmiş, çok büyük can ve mal kaybına sebep olmuş ve Türkiye'nin son 30 yılını bloke etmiştir. Böyle büyük bir problemi siyasi irade inisiyatif alarak ve kimseden yardım talep etmeden çözüm yoluna koymuştur.

TALİMAT VERİLMİŞ VE GEREĞİ YAPILMIŞTIR

Bu olay, bu sürecin olumlu sonuçlanmasını istemeyen, sürekli kandan beslenen derin yapılar ile derin PKK'nın işbirliğinin sonucudur. Bu tür provokasyonlar eski Türkiye'nin, hatta eski bile değil küflenmiş zihniyetin yöntemleridir. Bu tür provokasyonlardan medet uman ucuz siyasetin Türkiye'ye kazandıracağı hiçbir şey yoktur. Konuyla ilgili siyasi irade tarafından gerekli talimat verilmiş ve gereği yapılmıştır.

İKİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİM

Halkımız, feraset ve basiretiyle, bu tür olaylara şimdiye kadar prim vermemiş, bundan sonra da, bu tür olaylara yeltenecek olan müflis siyasete hiçbir prim vermeyecektir. Bu heykelin dikilmesine kadar geçen süreçte ihmali görülenler ve görevinin gereğini yerine getirmeyen görevliler hakkında tarafımdan soruşturma açılmış ve iki Mülkiye Başmüfettişi görevlendirilmiştir.

HEYKEL PLASTİK ÇIKTI

Diğer yandan; Ala'nın talimatıyla kaldırılan heykelin bronz veya kayadan değil plastikten yapıldığı ortaya çıktı.

Haber Ara