Dolar

32,4903

Euro

34,6062

Altın

2.485,10

Bist

9.571,35

Öz Güven Patlaması!

11 Yıl Önce Güncellendi

2014-07-21 08:41:14

Öz Güven Patlaması!

Adayların Cumhurbaşkanlık turları devam ediyor.Buna istinaden ''çatı aday'' İhsanoğlu ilimizde idi.Bu ziyaret birçok sebepten ötürü şaşkınlık verici olayları beraberinde getirdi.

''Çatı aday'' İhsanoğlu'nu karşılamaya enasında ilgi yoğun değil idi.Aslında bu bile Kocaeli halkının ittifak'a olan bakış açısını sergiliyor.Ama asıl şaşkınlık verici olay İhsanoğlu'na destek vereceğini ifade eden birçok parti varken karşılama neden bu denli cılız olduğu sorusunu sormak gerekiyor.Zaten destek vereceğini ifade eden sağ görüşlü alt yapısı olan partilerin üst yönetiminin bu açıklamalarına rağmen kendi seçmenlerinin bu çerçevede yaklaşım sergilemeyeceği geçerli bir olasılık olarak karşımıza çıkıyor.

CHP'nin kendi tabanı dahi İhsanoğlu'nun adaylığının açıklanması itibari ile ''Türkiye'yi tanımayan kültürü hakkında bilgi sahibi olmayan bir isimin aday olarak açıklanması ne kadar mantıklı bir yol'' şeklinde eleştiri yaptığı bir ortamda diğer siyasi partilerin Kocaeli teşkilatlarının karşılama organizasyonuna katılım sağlamaması CHP'nin ''çatı aday'' projesine destek veren partilerin çok olduğu izlenimi verilmesi için destek istendiğini de açıkça gösteriyor.Tabii bu noktada ''iktidarın yaptığı iyi şeylerde onlara destek olacağız.'' diyen partilerin şimdi bu şekilde davranmaları da ayrıca konuşulması gereken noktadır.

İhsanoğlu'nun karşılanmasındaki olumsuz noktalar gazetecilere verilen önem noktasını da tartışmaya açacak cinsten..

Dün gerçekleştirilen iftar programında gazetecilere ikram yapılmaması ve görevi başında olan gazetecilerin tepkileri sonrasında ikramın gerçekleştirilmesi gerçek anlamda trajikomik bir olaydır.Hem iftar organizasyonu düzenleyeceksin hemde insanları oruçlarını açmak için ikram yapmayacaksın.Sonra insanlar inandırıcılığı sorguladığında eleştireceksin.

İhsanoğlu Kocaeli'den beklediği oy oranını açıkladı.Bu beklenti herkesi şaşırttı.''Kocaeli'den %60 gibi bir oy bekliyorum.'' dedi.Hani dizilerin başlarında ''tamamen gerçek dışıdır.'' dedikleri bu olsa gerek hem karşılamada bu kadar az kişi ile karşılanacaksınız hem de oy beklentiniz bu kadar yüksek olacak.Gerçekten muhteşem bir öz güven örneği!

''Çatı aday'' İhsanoğlu'nun Kocaeli'ye gelişi noktasında yerel basının attığı başlıklarda son derece tuhaftı.Tabii ki bir haberin okunuşunu arttırmak adına şaşalı kelimeler kullanmak gazeteciliğin doğasında var ama bahsettiğimiz konu çerçevesinde düşündüğümüzde adayı ciddi zihinsel yorgunluğa itebilecek başlıkları görmek mümkün..Ama burada önemli olan manşetlerin değil halkın nasıl bir tavır takınacağıdır.

Diğer taraftan İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken Türkiye'nin İsrail'e jet veya petrol yakıtı satışı yapıp yapmadığı noktasında soru işaretleri vardı.Tabii kaynaklar bakanı Taner Yıldız ''İsrail'e satış gerçekleştirmiyoruz.'' dedi.Umuyoruz ki bu açıklama doğrudur Türkiye Müslüman kardeşlerine verdiği destekte ki samimiyetini göstermesi adına bu açıklamanın doğruluğu noktasındaki önemin bir kat daha arttığının bilinmesi gerekiyor.

Gazze'deki olaylara ilişkin ABD'nin barışa katkı sağlamaması konusunda ABD'den gelen ''Erdoğan kırıcı oluyor.'' açıklaması geldi.ABD'nin bütün ülkeler üzerindeki etkisinin bilindiği bir ortamda ABD'nin barış için girişimde bulunmadığını söylemek kırıcı bir söylem midir?

İnsanların savunmasız kaldığı bir ortamda en kuvvetli araçlarla insanları katletmeyi ''İsrail kendini savunuyor.'' diyerek zulüme sessiz kalarak sizde bizi kuruyorsunuz.

Bu kadar acı yaşanırken yaşananlara sessiz kalmak mı doğru yoksa o bölgedeki acıları duyurmaya çalışmak mı doğru?

Eğer İsrail'in mazlumlara zulme uğratmak savunma hakkı ise haklıyı savunmak kırıcı bir üslup kullanmak doğru olandır ey Psaki!

ENES ŞEN

Haber Ara