Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

Saadet'ten 'Fatih Erbakan' açıklaması

Saadet Partisi, Fatih Erbakan'ın adaylığını açıkladığı toplantıyla parti genel merkezi ve yetkili kurullarının herhangi bir bilgisi ve alakası olmadığını açıkladı

11 Yıl Önce Güncellendi

2014-04-24 17:06:30

Saadet'ten 'Fatih Erbakan' açıklaması

Saadet Partisi, "Ramada Otel'deki toplantıda Yüksek İstişare Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeleri ile istişare yapıldığı ve bu istişarelerden Fatih Erbakan'ın adaylık kararı çıktığı" ifadesinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Partiden yapılan yazılı açıklamada, dün Ramada Otel'de düzenlenen toplantı ile Saadet Partisi Genel Merkezi ve yetkili kurullarının herhangi bir bilgisi ve alakası olmadığı belirtilerek toplantının kurgusu ve kamuoyuna sunuş biçiminin Milli Görüş hareketinin gelenek ve teamüllerine uymadığı ifade edildi.

Saadet Partisinin yetkili kurullarının 4 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek büyük kongre ile ilgili çalışmalarını titizlikle yürüttüğü dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede cumartesi günü il başkanları ve pazar günü ise Genel İdare Kurulu üyeleri ile bir araya gelinecektir. Aynı şekilde Yüksek İstişare Kurulu üyelerimiz Oğuzhan Asiltürk, Recai Kutan, Şevket Kazan, Fehim Adak, Ahmet Tekdal, Yasin Hatiboğlu, Temel Karamollaoğlu, 23 Nisan Çarşamba günü genel merkezde bir araya gelerek kongreye tek adayla gidilmesi hususunda tavsiye kararı almış, 25 Nisan Cuma günü yine bir araya gelerek tek liste halinde gidilecek olan 5. Olağan Kongre'de seçilecek Genel Başkanla ilgili tavsiye kararını kamuoyuna açıklayacaktır.

Bu nedenle sayın Fatih Erbakan'ın adaylığını açıkladığı Ramada Otel'deki toplantıda Yüksek İstişare Kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeleri ile istişare yapıldığı ve bu istişarelerden Fatih Erbakan'ın adaylık kararı çıktığı ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik bu tür açıklama ve haberlere itibar edilmemesi camiamızın birlik ve bütünlüğü açısından önem taşımaktadır."
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara