Dolar

32,3187

Euro

35,0651

Altın

2.307,92

Bist

9.079,97

Haluk Koç'tan Erdoğan'a: Sen Kaset Koleksiyoncususun

Başbakan Erdoğan'ın parti grubundaki ses kasetleriyle ilgili sözlerini eleştiren CHP'li Haluk Koç 'Sen kaset koleksiyoncususun' dedi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2014-04-24 13:48:00

Haluk Koç'tan Erdoğan'a: Sen Kaset Koleksiyoncususun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Başbakan Erdoğan'ın Meclis grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı ile ilgili kasetlerin olduğu yönündeki konuşmasını eleştirerek, "Sen nereden biliyorsun. Senin bu arşivden haberin var. Sen kaset koleksiyoncususun" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özel yetkili mahkemelerinin değişik tartışmalar sonrasında kapatıldığını belirten Koç, bu görevi sürdüren üst yargı organlarının mevcut gibi durduklarını belirterek YSK'yı eleştirdi. Birçok yerde itirazların olduğunu, bu itirazların muhalefet partisi tarafından yapılanların daha farklı değerlendirildiği algısı olduğunu belirten Koç, Yalova ve Ağrı seçimlerinin yenilenme kararlarının son derece ilginç olduğunu belirtti.

"DEMOKRASİNİN İÇİ BOŞALTILDI"

Yalova'da CHP'nin alnının akıyla kazandığı seçimin masa başında kaybedildiğini öne süren Koç, "Hatay'da benzer bir mekanizmayla seçimin iptali için özel yetkili seçim kuruluna başvurdular. Hatay'da Seçim 3-5 oyla kazanılmış değil, 4 bine yakın oy farkı var. Ortada ciddi olarak tartışılacak bir süreç var. AKP'nin kazanamadığı yerlerde masa başında sonucu etkileyecek kararları zaman içinde alma gayretindeler. Yalova'da alınan karar oy birliği ile değil. Kurulda bulunan bazı temsilciler karşı oy kullanıyorlar. Bir vesayet düzeninden bahsediyoruz. Tüm kurumlar vesayet altına alındı, demokrasinin içi boşaltıldı" dedi.

"SENİN BU ARŞİVDEN HABERİN VAR"

Başbakan Erdoğan'ın Grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı ile ilgili kasetlerin olduğu yönündeki konuşmasını eleştiren Koç, "Sen nereden biliyorsun. Senin bu arşivden haberin var. Sen kaset koleksiyoncususun"dedi. Koç, "Siyaseti tanzim etmek için kullanılan bir takım kasetlerin Başbakan'ın bilgisi dahilinde bir koleksiyon içinde tutulduğu günü geldiğinde Başbakan'ın oluru ile devreye sokulduğu aşikar bir şekilde ortaya çıkmış oluyor. Bu kirli siyaset döneminin baş aktörü Recep Tayyip Erdoğan'dır" diye konuştu.

"GÜCÜN YETİYORSA YÜZDE 10 BARAJINI KALDIR"


Seçim sistemi ile ilgili tartışmalara yönelik CHP'nin görüşlerini belirten Koç, "Hiç katakulli yapmaya gerek yok, demokratik temsilde adalet için bir seçim sistemi mi istiyorsun, gücün yetiyorsa yüzde 10 barajını kaldır" dedi.

ERMENİ OLAYLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 Ermeni olaylarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamayı da değerlendiren Koç, "1915 yılında 1'nci Dünya Savaşı yılları içinde Osmanlı İmparatorluğu toprakları üzerinde yaşanan acı olayların tüm boyutları ile incelenmesinin, bağımsız tarihçiler tarafından yapılması gerektiğini öteden beri söyledik. Tabii ki, yaşamını yitirmiş tüm insanların acılarını bizlerde paylaşıyoruz. Bu talebi 2005 yılında TBMM'de o dönem grubu bulunan siyasi partiler ortak bir deklarasyon ile halkımız ve dünya ile paylaşmıştık. Bu talihsiz süreçlerin siyasetin öznesi olmaması gerektiğini tüm uluslararası platformlarda ortaklaşa dile getirdik. Bu arada, bu talihsiz süreçlerin devamında yaşanan diğer acıların kurbanlarına, Mehmet Baydar'dan İsmail Erez'e, Daniş Tunalıgil'den Galip Balkar'a kadar şehit edilen tüm diplomatlarımıza, Dağlık Karabağ'da hayatını yitiren tüm Azeri kardeşlerimize rahmet dilemeyi CHP olarak bir vicdan görevi olarak kabul ediyoruz. Ermenistan kendi iddialarından vazgeçmiyor. Erdoğan, dünyada son 2 yıl içinde itibarını gittikçe yitiren bir konumdadır. İyi niyet mesajları ile bir itibar arama gayretleri içine girmiş olabilir. Bu süreci siyasetin öznesine oturtursanız, tarihsel gerçeklerinden kopartırsanız kaybettiğiniz itibarınızı arama gayreti olarak algılanacağından şüpheniz olmasın. Bu süreçte yaşanan diğer acıları anmamak olmaz" dedi.

Haber Ara