Dolar

32,3294

Euro

35,0613

Altın

2.284,99

Bist

8.982,03

Taksim Dayanışması, Taksim'i Kabe'ye benzetti

Taksim Dayanışması Platformu'ndan 1 Mayıs kutlamaları için 'Taksim yerine başka bir yer gösterilmesi, inananların hac ibadetini başka bir yerde yerine getirmelerini istemek gibi bir şey' açıklaması şaşırttı.

11 Yıl Önce Güncellendi

2014-04-19 09:44:31

Taksim Dayanışması, Taksim'i Kabe'ye benzetti
İstanbul'da 1 Mayıs kutlamalarının nerede yapılacağı yönünde DİSK tarafından başlatılan ve valilik ile hükümet tarafından sürdürülen polemiğe kamuoyunda Geziciler olarak bilinen Taksim Dayanışma Platformu ilginç bir benzetmeyle dahil oldu.

Platformdan yapılan açıklamada Taksim yerine başka bir yerin gösterilmesini "Hac ibadetinin başka bir yerde yapılmasını istemek" şeklinde benzetildi.

Platformda Türk Tabipler Birliği adına yer alan Hüseyin Demirdizen, "Taksim yerine başka bir yer gösterilmesi, inananların hac ibadetini başka bir yerde yerine getirmelerini istemek gibi bir şey" diye konuştu.

Bir başka katılımcı ise "Bizler en demokratik hukuki ve meşru hakkımızı istiyoruz. Her türlü baskı ve şiddete karşı alın teriyle kazandığımız Taksim'de 100 binlerle coşkulu, barışçıl bir şekilde 1 Mayıs'ı kutlamak istiyoruz. Otobüslerle taşınarak değil, birbirimizle buluşarak yaşadığımız meydanlara ilişkin hakkımızı istiyoruz. Belleğimize sahip çıkmak için Taksim'de olmak istiyoruz. Evrensel hukukun ortaya koyduğu şekilde 1 Mayıs'ın sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesi için devletin tüm kurumların sorumluğunu yerine getirmesini istiyoruz." diye konuştu.

Haber Ara