Dolar

32,3747

Euro

35,0337

Altın

2.323,38

Bist

9.079,97

ABD, Suriye konusunda kaygılıymış

ABD Dışişleri Bakanlığı, Humus'taki 'korkunç ve trajik' durumdan derin kaygı duyduğunu bildirdi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2014-04-19 00:22:08

ABD, Suriye konusunda kaygılıymış


Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde yaptığı açıklamada, "ABD, Esed rejiminin kendi halkına karşı merhametsizliğinin son örneği olan Humus'taki korkunç ve trajik durumdan derin kaygı duymaktadır" ifadesini kullandı.

Psaki, "Rejimin, Humus'un eski şehir bölgesi sakinlerine karşı gaddarca saldırısı ve ateşkesi bozmasını kuvvetle kınıyoruz" dedi.

Rejimin bombardımanı ve kenti kuşatma altına almasının, "aç kal-teslim ol" taktiğinin "alçakça" bir örneğini oluşturduğunu kaydeden Psaki, Esed rejimini, eski şehre yönelik saldırılarını sonlandırmaya ve insani yardımların dağıtımına izin vermeye çağırdıklarını belirtti.

Psaki, sözlerine şöyle devam etti: "BM Güvenlik Konseyi'nin açıkça ortaya koyduğu gibi, tüm dünya, rejimin BM yardım kuruluşlarına derhal ve engelsiz giriş izni vermesi ve kuşatmalarını kaldırması konusunda ısrarcı olmada birlik halinde. Humus'taki durumun bize hatırlattığı gibi, rejim sadece BM Güvenlik Konseyi kararının gereklerini yerine getirmemekle kalmıyor, aynı zamanda tüm gücüyle kişisel iktidarını korumak için Suriye halkının umutsuzluğunu kasıtlı olarak artırıyor. Diğer yerlerde olduğu gibi Humus'ta da sivillerin özgürce giriş-çıkışına izin verilmeli. Humus halkı, çok ihtiyaç duyulan gıda ve insani yardımları edinmeden önce rejime bilgi vermek zorunda olmamalı.

Bu çatışmada sivillerin refahından endişe eden uluslararası camianın her bir üyesi gibi ABD de bu acımasız savaştan çok acı çeken Humus'un eski şehir bölgesinin halkı ve Suriye'deki masum sivillere yönelik desteğine ve bu konudaki çağrılarına son vermeyecek. Suriye halkının acıları son bulana kadar, bu felaket duruma uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam edeceğiz. Rejim üzerinde etkiye sahip herkesi, Esed rejiminin insanlık dışı niyetini fark etmeye ve sivillere karşı barbarca eylemlerine son vermesi için rejim üzerinde baskı yapmaya çağırıyoruz."

Kaynak: AA
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara