Dolar

32,5104

Euro

34,5660

Altın

2.490,54

Bist

9.548,09

Hizbullah sanığından CHP'ye teşekkür

CHP bugüne kadar uzak durduğu dindar sağ kesime kapı araladı. CHP’li vekiller, İBDA-C ve Hizbullah hükümlülerini cezaevinde ziyaret ediyor, sorunlarını Meclis’e getiriyor. Hizbullah da, CHP’ye teşekkür ediyor.

13 Yıl Önce Güncellendi

2012-05-20 00:26:17

Hizbullah sanığından CHP'ye teşekkür
CHP bugüne kadar uzak durduğu radikal sağ kesime kapı araladı ve kanlı terör örgütü Hizbullah’ı bile şaşırttı. CHP’li milletvekilleri, İBDA-C ve Hizbullah hükümlülerini cezaevinde ziyaret etti, sorunlarını da Meclis’e getirdi. Hizbullah üyeleri de CHP lideri Kılıçdaroğlu’na teşekkür mektubu yazdı.

CHP’li vekiller önce, müebbet hapse mahkum İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi (İBDA-C) adlı örgütün lideri Salih İzzet Erdiş için devreye girdi. CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün de Erdiş’in avukatıyla birlikte Meclis’te basın toplantısı düzenledi. Aygün, ‘’DGM'ler hukuksuz mahkemelerse, bütün mağdurların sorunlarına çözüm gerekir. Erdiş de bunlardan biridir’’ dedi. Erdiş'in avukatı Ali Rıza Yaman da ‘’Müvekkilim telegram (zihin yönlendirme) adı verilen bir işkenceye maruz kaldı. Dava yeniden görülmeli’’ dedi.

Gazeteport'un haberine göre CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba da, Bolu Cezaevinde kalan Salih İzzet Erdiş ile görüştü ve ‘’62 yaşında ve kendisine telegram işkencesi yapıldığı iddia ediyor. Elektro manyetik sinyallerle, bedensel ve ruhsal işkenceye maruz bırakıldığını söylüyor. Ruhsal sağlığı endişe vericidir. Devlet tarafından bir cihaz vasıtasıyla kontrol edildiğini düşünüyor’’ tespitlerinde bulundu.

HİZBULLAH ZİYARETİ

CHP Milletvekilleri Veli Ağbaba, Nurettin Demir ve Özgür Özel, de 12 yıldır cezaevinde bulunan Hizbullah örgütü üyesi Yasin Demir ile Sincan Cezaevinde görüştüler. Hasta olan Demir’in tedavisi için girişimde bulundular.

Bu ziyarete hükümlü Yasin Demir de şaşırdı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup göndererek ‘’Cezaevinde Hepatit B ve D enfeksiyonu kaptım. Cezamın hafifletilmesi veya tahliyem için girişimde bulunmanızı istiyorum. CHP’lilerin bizimle ilgileneceği hiç aklıma gelmezdi. Partiniz hakkındaki pek çok ön yargım yıkıldı. Allaha emanet olun." dedi.

Haber Ara