Dolar

32,5555

Euro

34,8734

Altın

2.428,96

Bist

9.645,02

Lübnan'da yerel seçimler

Lübnan'da yerel seçimler

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-29 14:24:15

Lübnan'da yerel seçimler
Lübnan da yerel seçimlerin dördüncü ve son turu ülkenin kuzeyindeki Trablus ve Akkar illerinde devam ediyor.

Lübnanlılar sabah erken saatlerinde, ülkenin kuzeyindeki Trablus ve Akkar bölgelerinde yerel seçimlerin yapıldığı oy kullanma merkezlerindeki sandıklara gitti.

İçişleri Bakanı Nihad Meşnuk, yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyindeki 850 bin seçmenin 273 belediye ve 798 muhtar seçimi için oy kullanacağını söyledi.

Lübnan'da partiler belediye meclisindeki sandalyeler için aday listelerini açıklıyor. Belediye meclisinde en fazla sandalyeyi elde eden listenin başındaki isim ise belediye başkanı seçiliyor.

Ülkede Sünni nüfusun yoğunlukta olduğu Trablus'ta iki liste öne çıkıyor. Hükümeti eleştirerek bu yıl istifa eden eski Adalet Bakanı Eşref Rifi, "Trablus'un kararı" listesini destekliyor. Buna karşı eski başbakanlardan Saad Hariri ve Necip Mikati, eski bakanlar Faysal Kerami ve Muhammed Safadi ise "Trablus İçin" listesinin arkasında duruyor.

Lübnan, başkent Beyrut, Bekaa-Baalbek ve Hermes bölgesinde üç hafta önce başlayan yerel seçimlerin ilk turuyla 2010 yılından bu güne ilk defa sandıklara gitmeyi başardı.Yerel seçimlerin ikinci turu Lübnan Dağı, üçüncü turu Güney Lübnan ve Nabatiye bölgesinde tamamlandı.

Yerel seçimlerin gerçekleştirilebilmesi, 2013 yılından bugüne iki sefer görev süresini uzatan parlamento için seçimlerin 2017 yılında gerçekleştirilmesi tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Haber Ara