Dolar

32,4957

Euro

34,8199

Altın

2.489,41

Bist

9.539,26

Lösemili çocuklar için Fethiye'den İstanbul'a yürüyor

Lösemili çocuklar için Fethiye'den İstanbul'a yürüyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 13:05:13

Lösemili çocuklar için Fethiye'den İstanbul'a yürüyor
ALİ GÖKMEN ŞİRECİ - Yamaç paraşütü eğitmeni 29 yaşındaki Yavuz Aslan, lösemili çocukların sıkıntılarına dikkati çekmek için destek sağlamak için Fethiye'den İstanbul'a yürüyor.

Bir hafta önce Fethiye'den yola çıkıp 250 kilometre yol kat ederek Aydın'a ulaşan Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal medya üzerinden oluşturduğu gruplarla, "Bir adam, bin adım" adını verdiği yürüyüşü duyurmaya çalıştığını, şu ana kadar takipçi sayısının bine ulaştığını söyledi.

Aslan, bin kilometre sonunda ulaşmayı planladığı İstanbul Dolmabahçe'de yapacağı etkinlikle lösemili çocuklar için kamuoyu oluşturmayı hedeflediğini dile getirdi.

Bir haftalık yürüyüşü süresince birçok insanla görüşüp lösemili çocuklar için duyarlılık isteme imkanı yakaladığını anlatan Aslan, şunları kaydetti:

"Fethiye'den bir haftada 250 kilometre yol yürüyerek Aydın'a geldim. Buradan İzmir, Manisa, Balıkesir ve Bursa üzerinden İstanbul'a kadar 750 kilometre daha yürümeyi hedefliyorum. Yürüyüşüm bir aksilik olmazsa 33 gün daha devam edecek. Yürüyüşümün amacı lösemili hastalara dikkat çekip farkındalık yaratmak. İnsanların bağışta bulunarak yardımcı olmasını, hiç olmazsa lösemili çocuklarla ilgilenmelerini sağlamak istiyorum."

Aslan, günlük 2 saat yürüyüşle yaklaşık 10 kilometre yol gittiğini, daha sonra bir saat mola verip akşama kadar yürümeye devam ettiğini aktardı.

Hava karardığında kurduğu çadırda uyuduğunu ve sabah yeniden yola koyulduğunu anlatan Aslan, Balıkesir ile İstanbul arasında rakımın yükselmesi nedeniyle kar yağışı ile karşılaşabileceğini, bu nedenle de güzergahın kendisi için zorlu olabileceğini belirtti.

- Görenler şaşırıyor

Öte yandan, yürüyüşü sırasında kent merkezlerine uğrayan Aslan'ı sırt çantası, dağcı kıyafeti ve bayraklarla gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Aslan'ın lösemili çocuklarla ilgili bilgilendirme yaptığı Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Makine Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Aydın Yüce, "Arkadaşı görünce şaşırdım ve neden bu şekilde yürüdüğünü sordum. LÖSEV'in faaliyetleri hakkında bilgiler verdi, lösemili çocukların destek beklediğini anlattı. Ben de bundan böyle elimden geldiği kadar katkı sağlamaya çalışacağım" diye konuştu.

Haber Ara