Dolar

32,5242

Euro

34,9389

Altın

2.439,63

Bist

9.716,77

Londra'daki terör saldırısı

İtalya saldırıyı kınadı - Hafta sonu AB zirvesine ev sahipliği yapacak Roma'da güvenlik önlemleri gözden geçirilecek

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 04:58:20

Londra'daki terör saldırısı
İtalya, İngiltere'nin başkenti Londra'da dün yaşanan terör saldırısını kınadı.

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'e bir taziye mesajı gönderen Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, "Nefret dolu ve anlamsız terörün şiddeti, Avrupalı sivil toplumun temelini oluşturan özgürlük, açıklık ve hoşgörü değerlerini zayıflatmak için nafile bir çabayla İngiltere'yi yaralıyor. Terörün her türlü haliyle mücadelede İngiltere, İtalya'yı yanında sayabilir." ifadelerini kullandı.

Ülkede cumhurbaşkanından sonra devlet protokolünde ikinci sırada yer alan Cumhuriyet Senatosu Başkanı Pietro Grasso da Senato Genel Kurulundaki konuşmasında Londra'daki saldırıya değindi.

Grasso, parlamentonun yanında gerçekleşen bu olayı demokrasi, medeniyet ve insanlığa yapılmış saydıklarını ifade ederek, "İngiliz parlamentosu Avrupa'daki köklü demokrasiyi temsil eden yerlerdendir. İtalyan Senatosu olarak İngiliz parlamentosuna ve halkına dayanışmamızı belirtiriz." dedi.

Parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisinde de Londra'daki saldırı dolayısıyla bayraklar yarıya indirildi.

- Roma'daki güvenlik önlemleri

Bu arada, hafta sonu Avrupa Birliğinin (AB) kurucu anlaşması kabul edilen 1957 tarihli Roma Anlaşması'nın 60'ıncı yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde AB zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırlanan başkent Roma'da güvenlik önlemleri yeniden gözden geçirilecek.

Hafta başından bu yana kademeli olarak kentte zirvenin gerçekleştirileceği bölgede asayiş önlemleri ile güvenlik kamerası sayılarını artıran, güvenlik alanları belirleyen İtalya İçişleri Bakanlığı, Londra'daki terör saldırısı nedeniyle Bakan Marco Minniti'nin çağrısıyla terörle mücadele kurulunun toplantısına ev sahipliği yapacak. İtalyan emniyet güçleri ve istihbarat örgütlerinin temsilcilerinin katılacağı toplantıda Londra'daki saldırı sonrası durum değerlendirmesi yapılacağı belirtildi.

Zirve ve buna yönelik protesto ile güvenlik önlemleri için kentte zirve sonuna kadar 3 bin güvenlik görevlisinin görev yapacağı ifade edildi.

Haber Ara