Dolar

32,3425

Euro

35,1138

Altın

2.311,55

Bist

9.079,97

Liseden mezun olamayan öğrencilere müjde!

Herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşen ancak liselerden mezun olamadığı için kayıt yaptıramayacak öğrencilere 6 Ekim'e kadar süre verildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-02 11:51:14

Liseden mezun olamayan öğrencilere müjde!

Liselerden mezun olamadığı için üniversitelere 3-7 Ağustos ve ek yerleştirme işlemleri sonucunda  kayıtyaptıramayan öğrencilere, kazandıkları programların kontenjanları dikkate alınmaksızın, 6 Ekim'e kadar kayıt hakkı verildi.

YÖK'ten yapılan açıklamada, Başkanlığa Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıyla, açıköğretim lisesi ve mesleki açıköğretim lisesi öğrencilerine 2014-2015 eğitim-öğretim yılında en az bir kez ek sınav hakkı verileceği ifade edildi.

Bu liselerde, 4 veya 5 dönem mezun verildiği ve 3'ncü dönem sınavlarının iş takvimlerine göre 8-9 Ağustos'ta yapılacağı hatırlatılan yazıda, ek sınavlarla ilgili bir takvimin ise henüz belirlenmediği ve örgün eğitimde sınavların eylül ayının başında gerçekleştirileceği belirtildi.

 Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında, Genel Müdürlüğün, 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi, (ÖSYS)  sonucunda bir yükseköğretim programını kazanan ancak mezun olamamış öğrenciler için kayıt tarihlerinin uzatılması ve öğrencilere gerekli kolaylığın sağlanması konusundaki yazısının incelendiği bildirildi.

 Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ortaöğretim kurumlarından mezun olamadığı için 3-7 Ağustos ve ek yerleştirme işlemleri sonucundakayıt yaptıramayan öğrencilerin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2015-ÖSYS'de kayıt hakkı kazandıkları programların kontenjanları dikkate alınmadan ÖSYS'de kayıt hakkı kazandıkları programlara 06 Ekim'e kadar kayıt yaptırabilmelerine karar verildi." 

Haber Ara