Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Libya'daki şiddet olayları

Libya'daki şiddet olayları

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-01 00:34:48

Libya'daki şiddet olayları
Libya'da terör örgütü DAEŞ'in Tobruk hükümetine bağlı orduya yönelik düzenlediği saldırıda 5 askerin öldüğü 18'inden ise haber alınamadığı bildirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, DAEŞ militanları, Ecdabiya ile Tobruk'u birbirine bağlayan yol üzerindeki kontrol noktasına saldırı düzenledi. Saldırıda 5 asker hayatını kaybederken birlikte görevli 18 askerin de kayıp olduğu kaydedildi. Kontrol noktasında bulunan diğer 5 askerin saldırıdan kurtulmayı başardığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

DAEŞ tarafından twitter üzerinden yapılan açıklamada, düzenlenen saldırı sırasında 5 askerin öldürüldüğü, çok sayıda askerin de alıkonulduğu bilgisine yer verilirken, alıkonulan asker sayısı hakkında sayı belirtilmedi. Açıklamada, Tobruk'taki Cemal Abdunnasır Hava Üssü'nün ele geçirilmesi için geniş çaplı bir operasyon başlatıldığı ifade edildi.

Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi, kentteki Darusselam otelinin uzun süre önce intihar saldırısına maruz kalması nedeniyle toplantılarını Cemal Abdunnasır Üssü'nde düzenliyordu.

Haber Ara